druga opcja, ja osobiscie swoj "pierwszy raz" mialem przed 20 ale jkakos nie uwazam zeby traktowac osoby ktore swoj pierwszy sex w wieku 20 jako kosmitow... przeciez do wszystkiego trzeba dojrzec...
trulululu trilili tralala
To twoja dziedzina
To moja mina, wygina się w rogala
To ja sie wypowiem tak od siebie. Powiem ze warto czekac na ta jedyna. Pierwszy raz zostaje na całe zycie w pamieci danej osoby. Nastepy stosunek juz mniej. Nie warto miec wspomnien z "dziewczyna z kibla na dyskotece", czy tez przypadkowa upita dziewczyna z imprezy". Lepiej poczekac na ta jedyna która sie kocha. Nie wazne ile trzeba poczekac. Napewno warto miec na tyle cierpliwosci i samozaparcia. Wtedy mozna poczuc sie wyjątkowo.
_
Nie wiem czy odpowiedz na temat. Ale tak mnie wzielo aby to napisac.
Wiec uwazam ze jesli masz 20 lat i jeszcze nie uprawiałeś sexu. To nie jest to nic strasznego. Ale to zalezy jak ty do tego podchodzisz i jak sie z tym czujesz.
Pierwszy raz zostaje na całe zycie w pamieci danej osoby. Nastepy stosunek juz mniej
To nie znaczy, ze trzeba go tak gloryfikowac. W wiekszosci przypadkow pierwszy raz jest niewypalem. Czekanie na swoj pierwszy raz az do idealnego momentu to glupota.
Generalnie nie wazne jest kiedy sie to zrobi (byleby nie czekac za dlugo) i czy ma sie lat 15 czy 20. Wazne, zeby pomyslec o antykoncepcji PRZED a nie PO. W zyciu czlowieka dwie najprzyjemniejsze rzeczy to poczatek sikania i koniec bzykania. Nie rozumiem wiec jak w wieku w ktorym hormony najmocniej buzuja i nasza wydolnosc jest najwyzsza odmawiac sobie tej przyjemnosci...... Przeciez to zle wplywa na zdrowie
Zmieniony przez - rafee w dniu 2006-01-23 10:20:00
....na zdrowie u niektórych źle wpływa brak amfetaminy w organiźmie..czemóż sobie jej odmawiać..?...może jednak warto przywiązać jakąśwagędo pierwszegio..i następnych razów też....??..nie tylko ciało się liczy....dla mnie nawet niej niź duch....bo fizycznie mogębyć idealnie zdrowy..a jeśli psyche zryta to i tak sięktruszę....a jeśli psychicznie jest ok..to mimo chorób dam radę....Ja pierwszy raz miałem w wieku 19 lat....po ponad roku latach bycia z dziewczyną...wcale nie był niewypałem.....zabezpieczenie było...fakt że technicznie byłem niemal zero...ale zapanmiętam to na zawsze....i cieszęsieże to było w spokoju...w miłej atmosferze....w szczęściu a nie stresie i gdzieś tam w polowych warunakch z niemal obcą osobą...człowiek raczej nie rodzi sięhedonistą....takim dopiero sięstaje kiedy nie potrafi zapanowaćnad zwierzęciem wewnątrz siebie...pozz....