Jak wyglądają testy językowe w pośrednictwach pracy za granicą
Chodzi mi o to jaki poziom powinien prezentować kandydat żeby w ogóle móc starać się o zwykłą pracę za granicą? Czy podstawy podstaw wystarcza?
Sama rozmowa między konsultantem a kandydatem tyczy się wokół jakich tematów i ile trwa? Jesteście w stanie polecić jakieś kursy przygotowujące do takich rozmów?
nie ma kursów które mają cie przygotować do takiej trozmowy.
Trwa przewaznie w przedziale 5-30min.
Niekiedy w pośrednictwie wcale nie wymagją języka i biorą byle głąbów i patologie. Dlatego że wszystko na miejscu jest do ogarnięcia bez języka i tylko zapieprzasz na jakiejś produkcji gdzie masz polakow gdzie cie wproawadzą.
Niekiedy jednak już wymagają bardziej i trzeba sie juz wysłowić.
Najczęściej po angielsku pytania to : dlaczego chesz jechac za granice? jak masz na imie i opowiedz cos o sobie, gdzie pracowałeś wczesniej i co dokładnie tam robiłeś, na jak długo masz zamiar pracować i takie tam
Jakakolwiek fizyczna praca z biura posrednictwa, nie będę wybrzydzał. Dzwonilem do nich i potwierdzili ze takie testy z jezyka przeprowadzaja, a ja od dawna nie miałem do czynienia z angielskim w mowie, natomiast czesto czytam angielskie fora dyskusyjne i coś tam do mnie trafia. Niestety z samej komunikacji to jestem noga. Najgorsze jest to że podstawy mam i teoretycznie coś tam potrafie, ale praktycznie nie mogę się przełamać do mówienia.
Tanie kursy komunikacji bezpośredniej w grupach do 10 osób zaczynaja sie dopiero od października, a ceny indywidualnych lekcji są dośc wysokie, a i tak nie wiem ile by ich było trzeba w moim wypadku. Kilka czy kilkadziesiąt. Wszystko zależy od poziomu jaki jest wymagany na tych testowych rozmowych.
Chyba że warto po prostu na pamięć nauczyć sie pewnych sformulowan i zwrotów? Tylko czy poźniej na miejscu nie będę miał kłopotów przez to...heh.
Pamiętam, jak starałem się o pracę w NL i też miał byc wielki test językowy.
Babka się mnie przez telefon zapytała, jak mam na imięi kiedy się urodziłem. I to był ten test