FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7857 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
Polowanie na jelenie 
[powiadom znajomego]    
Autor "Polowanie na jelenie"   

siwy767
 Wysłana - 22 sierpień 2015 18:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

W przyszłym tygodniu będę towarzyszył wujkowi w wyprawie na polowanie. Konkretnie będziemy polować na jelenie. Będzie to mój pierwszy raz, więc zastanawiam się jak do niego przygotować. Jest coś co koniecznie powinienem wiedzieć?

seba5700_2
KAPITAN BOMBA
 Wysłana - 22 sierpień 2015 22:07      [zgłoszenie naruszenia]

[www.facebook.com/pages/Ludzie-Przeciw-My%C5%9Bliwym/325356154277382]

Architekci to sobie w wielkiej płycie mogli najwyżej wzorek tynku wymyślić.
To był konstrukcyjnie obliczony prefabrykat, tym się zajmowali inżynierowie budowlani,
za PRL-u po specjalistycznych kierunkach.

poley
 Wysłana - 22 sierpień 2015 23:15      [zgłoszenie naruszenia]

A co byś dokładniej o tych jeleniach chciał wiedzieć? Określ się dokładniej to na pewno ktoś ci chętnie pomoże :)

INSOMNIA
 Wysłana - 23 sierpień 2015 00:22      [zgłoszenie naruszenia]

ciepłe ubranie i to wszystko.

MrMojo
 Wysłana - 23 sierpień 2015 09:31      [zgłoszenie naruszenia]

*******nąc się w łeb, może pomoże.

"Zwierzęta na polowaniach nie umierają od jednego strzału. Umierają przez wiele godzin i dni w bólu i cierpieniu.
Myśliwi często sami przed sobą usprawiedliwiają swoją działalność stwierdzając że ich ofiary nie cierpią że umierają w jednej chwili.
Zachowanie myśliwych jest zrozumiałe, wiedzą że robią coś skrajnie niemoralnego że polowanie we współczesnym świecie niczemu nie służy, jest wyłącznie patologiczną rozrywką, Tworzą więc mity o tym że ich działalność jest niezbędna do zachowania równowagi w ekosystemach, że zwierzęta nie cierpią i giną od jednego strzału."

Zmieniony przez - MrMojo w dniu 2015-08-23 10:54:35

Life may be seen as a virus infecting the perfect organism of death.

siwy767
 Wysłana - 23 sierpień 2015 11:37      [zgłoszenie naruszenia]

Głownie interesuje mnie jaki tryb życia prowadzi to zwierzę, czy zazwyczaj jest samo, jaki sprzęt na niego najlepiej zabrać. Też chętnie się dowiem o jakiś nietypowych historiach jakie wam się przytrafiły podczas polowania właśnie na to zwierzę ;) Jak macie informacje na ten temat, to proszę podzielcie się nimi, a jeżeli nie to proszę o niewypowiadanie się.

MrMojo
 Wysłana - 23 sierpień 2015 15:37      [zgłoszenie naruszenia]

jaki tryb życia prowadzi to zwierzę

Jeleń to nie zwierzę hodowlane, żyje na wolności. Odczuwa ból tak jak ja i ty.

czy zazwyczaj jest samo, jaki sprzęt na niego najlepiej zabrać.

Najlepiej zabrać aparat z dużym obiektywem i strzelić fotkę z daleka, żeby go nie wystraszyć.

Też chętnie się dowiem o jakiś nietypowych historiach jakie wam się przytrafiły podczas polowania właśnie na to zwierzę ;)

Słyszałem historię o idiocie, który postrzelił jelenia. Zwierzę konało następne 48h ";)"

Zmieniony przez - MrMojo w dniu 2015-08-23 15:37:21

Life may be seen as a virus infecting the perfect organism of death.

marecki_z
 Wysłana - 23 sierpień 2015 16:37      [zgłoszenie naruszenia]

Ja trochę w temacie siedzę, jednak nie chcę się wdawać w dyskusję na temat. Jak jesteś zainteresowany to ze swojej strony mogę ci polecić zajrzeć tutaj: [blog.spy-optic.pl/bron-w-dlon-zbliza-sie-okres-polowan-na-jelenie-byki/]

INSOMNIA
 Wysłana - 23 sierpień 2015 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

Jako że żyję trochę w tym środowisku to nie mogę się do końca zgodzić z wypowiedziami szanownych moderatorów.
Umierają przez wiele godzin i dni w bólu i cierpieniu.
Jeżeli myśliwy to jakiś Janusz, albo Alan z Warszawy który przychodzi postrzelać do zwierząt, bo to jest fajne to tak może być jeżeli jest z***anym strzelcem i wali nei tam gdzie trzeba. Normalnie powinno się iść wtedy po śladzie i dobić zwierze, aby się nie męczyło.

Dlatego olbrzymim minusem jest to że teraz bogaty plebs poluje. Od tego powinna być szlachta i wychowywanie od małego w szacunku do zwierzyny łownej.

A polowanie jest fajne i nawet siedzenie na ambonie po 5h bez efektów daje frajdę.

Zmieniony przez - damajt w dniu 2015-08-23 21:55:28

siwy767
 Wysłana - 23 sierpień 2015 22:09      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki bardzo za link, przydatne informacje :)
Zgadzam się z tym co napisałeś damajt, ja jestem wychowany w rodzinie, w której mężczyźni są myśliwymi. Tak jak napisałeś frajdą również jest siedzenie na ambonie i spędzanie czasu w gronie innych z koła łowieckiego, nie polega to tylko na jednym.

seba5700_2
KAPITAN BOMBA
 Wysłana - 24 sierpień 2015 07:41       [zgłoszenie naruszenia]

Najfajniej jak przy nagonce oraz oslonie 10 uzbrojonych po zeby chlopow, uda sie przechytrzyc niezwykle inteligentnego zajaczka i odstrzelic przerazonemu szarakowi kawalek nozki. Oby mikropenisy poodpadaly od tych samczych nocy w ambonach.

Architekci to sobie w wielkiej płycie mogli najwyżej wzorek tynku wymyślić.
To był konstrukcyjnie obliczony prefabrykat, tym się zajmowali inżynierowie budowlani,
za PRL-u po specjalistycznych kierunkach.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Polowanie na jelenie