Witam, szukam osób które już użyły jakiś gazów pieprzowych, nie wiem który wybrać a każdy producent zachwala tylko swój,boję sie też że kupie jakaś podróbe, a ja potrzebuje gazu który naprawde powali napastnika a nie tylko że będzie troche łzawił.po przeczytaniu lektury w necie , wyszło że te są najlepsze.
Smith&Wesson
WALTHER Pro Secur
FOX LABS 5,3
No i ja szukam najlepszego. Czy ktoś z was uzył któregoś z tych gazów. I czy takim gazem można naprawde powalić napastnika?
Za pomoc z góry dziekuje
Też kiedyś miałem podobny dylemat. Chciałem kupić najlepszy gaz i nie wiedziałem, który. Wybrałem Walthera. Sprawdził się w całej rozciągłości. Jednym strumieniem załatwił 2 cwaniaków i przez lekko pół godziny nie potrafili iść w świadomym kierunku przez kapsaicynę w oczach. Być może są inne równie dobre gazy ale ja już nie szukam. Zawsze jak mi się skończy lub przeterminuje kupuje świeżego prosecura.
Bierz Sabre Red Crossfire na militaria.pl , albo na kaliber.pl ma być pod koniec marca dostawa i będzie duży wybór Sabre. Ewentualnie Fox jak znajdziesz jeszcze na hotspray.pl. Jeśli w chmurze to jak największy.
Ja również używam policyjnego. Jak do tej pory miałam jedną okazję aby z niego skorzystać, ale sprawdził się super. Polecam każdemu.
[uciec-do-legii].************/
Chyba raczej zaletą, w końcu używamy go w razie zagrożenia i ułatwia to później identyfikację napastnika. Tylko czy 50 ml wystarcza? Jak to jest w praktyce?
[uciec-do-legii].************/
Ok, nie wnikam w jakich celach jeszcze go używasz :p a odpowiedź "długo" mnie nie satysfakcjonuje... Wolałabym wiedzieć czy mogę nim psikać przez 5 czy przez 10 sekund? Tak dla własnego spokoju ducha.