FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6701 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
Pomoc w wyborze sprzętu do obrony 
[powiadom znajomego]    
Autor "Pomoc w wyborze sprzętu do obrony"   

_Tyler_
 Wysłana - 27 luty 2016 13:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Cześć, wczoraj spotkała mnie sytuacja po której doszedłem do wniosku że czas kupić sobie coś do ochrony osobistej. Ale po kolei - wracając z roboty około północy (taka robota, wracam tak prawie codziennie) zaczepił mnie w autobusie jakiś agresywny facet który zupełnie bez powodu przypieprzył się do mnie grożąc mi śmiercią i zachowując się w sposób totalnie nieprzewidywalny. Po zachowaniu i mimice (jakiś dziwnych tikach i wyrazie twarzy) wywnioskowałem że albo jest chory psychicznie albo pod wpływem narkotyków (raczej nie alko, być może dopalacze). W pewnym momencie nakręcając się że mnie zabije sięgną do kieszeni i próbował coś usilnie wyjąć, wierzcie mi albo nie ale byłem wtedy praktycznie pewien że zaraz skończę zadźgany nożem w autobusie. Na szczęście cokolwiek tam miał nie udało mu się tego wyjąć (może pod wpływem bujania autobusu) i ostatecznie chwilę później wybiegł z busa.

Jestem świadomy że pewnie wielu z was napisze że w takich sytuacjach żaden sprzęt tylko SW i lekce samoobrony ale z góry powiem że to niestety odpada. Kilka miesięcy temu miałem wypadek którego skutkiem było skomplikowane złamanie ręki. Do dzisiaj mam kość zespoloną płytą i śrubami. Konfrontacja siłowa mogłaby skończyć się dla mnie tragicznie.

Dlatego szukam czegoś skutecznego, zastanawiam się nad dobrym gazem. Pytanie jakie znacie i co polecacie? Jedynie czego oczekuje to żeby był jak najsilniejszy i najlepiej w pianie/żelu (stożkiem w takim autobusie zagazowałbym wszystkich łącznie z kierowcą). Początkowo myślałem też nad batonem ale raczej odpada właśnie ze względu na uszkodzone ramię.

Vaudeville
 Wysłana - 28 luty 2016 00:59      [zgłoszenie naruszenia]

Paralizator

Donald Tusk - zdrajca stanu i wróg Polski nr 1.

_Tyler_
 Wysłana - 28 luty 2016 20:46      [zgłoszenie naruszenia]

Serio? Prawdę mówiąc to zawsze uważałem że paralizatory to pic na wodę, działa to jakoś? Tak przy okazji jak to jest, jeżeli porazi się kogoś kto trzyma nas np za rękę to też dostajemy ładunek razem z nim?

Zmieniony przez - _Tyler_ w dniu 2016-02-28 21:30:59

Vaudeville
 Wysłana - 2 marzec 2016 20:13      [zgłoszenie naruszenia]

Dla żartów bawiliśmy się paralizatorem (nie wiem jakim), to przez spodnie na dupsku kopało tak że musiał byś się odwinąć metalową rurką żeby był jakiś efekt.
Na gołe ciało ( i do tego np szyja) musi kopać

Nie znam się na nich, musisz pytać o nie innych, ale wiem że działają

Zmieniony przez - Vaudeville w dniu 2016-03-02 20:14:18

Donald Tusk - zdrajca stanu i wróg Polski nr 1.

xitrance
Lord Of Trance
 Wysłana - 10 maj 2016 16:49      [zgłoszenie naruszenia]

- Wodzu! Jesteśmy otoczeni!
- Świetnie, możemy atakować w każdym kierunku

ridz
 Wysłana - 7 grudzień 2016 00:13       [zgłoszenie naruszenia]

ta konfrontacja to odpowiedź na wszystkie wątpliwości. wszystkie produkty są z militariapl

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Pomoc w wyborze sprzętu do obrony