FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 263291 razy ¬

ROZRYWKA | Seks
Postinor Duo 
[powiadom znajomego]    
Autor "Postinor Duo"   

Nicci
 Wysłana - 1 listopad 2005 11:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Skład - wysoka dawka progestagenu - 0,75 mg lewonogestrelu

Wskazania - Postinor, podany w jednorazowej dawce bezposrednio po stosunku plciowym, zapobiega ciazy. Wskazany jest przede wszystkim w sytuacjach wyjątkowych, nagłych zagrażajacych niepożadana ciaza. Nie moze byc stosowany, jako rutynowa metoda antykoncepcji

Dzialanie - Dokładny mechanizm działania preparatu nie jest znany. Uważa się, że lewonorgestrel stosowany zgodnie z zaleceniami działa głównie poprzez zahamowanie owulacji i zapłodnienia, o ile stosunek płciowy miał miejsce w okresie przedowulacyjnym, kiedy prawdopodobieństwo zapłodnienia jest największe. Lek nie jest skuteczny, jeżeli proces implantacji już się rozpoczął. Ocenia się, że skuteczność preparatu zmniejsza się z upływem czasu od stosunku (95% po przyjęciu w ciągu 24 h, 85% po przyjęciu w ciągu 24-48 h a 58% po przyjęciu w ciągu 48-72 h). Lewonorgestrel stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na czynniki krzepnięcia ani na metabolizm lipidów lub węglowodanów. Po podaniu doustnym wchłania się szybko i prawie całkowicie. Po przyjęciu 1 tabl. maksymalne stężenie we krwi występuje po 1,6 h. Okres półtrwania wynosi 9-14,5 h. Lewonorgestrel jest wydalany w postaci metabolitów w prawie równych ilościach z moczem i z kałem. Lewonorgestrel jest związany z albuminami i białkiem wiążącym hormony płciowe (SHBG). Jedynie około 1,5% całkowitego stężenia lewonorgestrelu we krwi stanowi frakcja wolna, a 65% jest swoiście związane z SHBG. Bezwzględną biodostępność lewonorgestrelu określono jako prawie 100% podanej dawki

Przeciwwskazania - Zaburzenie krzepniecia, zapalenie, zakrzepowe naczyn, inne choroby naczyniowe, (jesli jest to stosowanie niejadnorazowe). Choroby watroby i pecherzyka zolciowego. Zoltaczka ciazowa w wywiadzie. Nierozpoznane krwawienia z drog rodnych, nowotwory watroby, sutka i endometrium, ciaza lub podejrzenie ciazy. Szczegolna ostroznosc nalezy zachowac w okresie pokwitania.
Zazycie wiecej niz 4 tabletek w miesiacu jest zabronione.

Dawkowanie - Pierwsza tabletke nalezy przyjac, jak najwcześniej po stosunku, czas na zazycie pierwszej tabletki nie moze przekroczyc 72 godzin. Jeśli przyjecie pierwszej tabletki nastapiło pozniej niż 1 godzine po stosunku, to po 12 godzinach należy przyjac druga tabletke.

Objawy niepozadane - W przeciagu 2-3 dni po przyjeciu tabletki moga wystapic nudnosci, wymioty, bole i zawroty glowy, krwawienia i plamienia. W razie silnego krwawienia wskazane jest badanie u ginekologa.

Postinor Duo jest dostepny tylko tylko na recepte, cena ok. 60 zl

Wiec kimze w koncu jestes?
Jam czescia tej sily, ktora wiecznie zla pragnac,
wiecznie czyni dobro
Noctua Summe Farmosa Parvula

Specjalista -

Eska
 Wysłana - 1 listopad 2005 12:22      [zgłoszenie naruszenia]

no i fajnie wreszcie ktos napisal arta na ten temat, bo juz ciagle o tym postinorze ostatnio -stal sie strasznie modny

ja bym radzil podwiesic to. Daje soga

i przy okazji arcik na ten sam temat-troche bardziej rozbudowany z wp.pl

[http://www.polki.wp.pl/kat,1680,wid,8046369,wiadomosc.html?rfbawp=1129827425.745&ticaid=165a]

!-=PEACE, LOVE & TOLERANCE=- !

Specjalista -

Cronos
 Wysłana - 1 listopad 2005 12:30      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym dodał na końcu - lepiej myśleć przed niż po.

Kiedy rozum śpi budzą się Kaczory..

kEEnT
 Wysłana - 1 listopad 2005 15:44      [zgłoszenie naruszenia]

Powiem tyle ... świetna robota
SoG 4U

korian
 Wysłana - 1 listopad 2005 15:54      [zgłoszenie naruszenia]

O to mnie chodziło. Dziękujemy Nicci :-*

Ekspert -

Nicci
 Wysłana - 1 listopad 2005 16:37      [zgłoszenie naruszenia]

Prosze bardzo :* miejmy nadzieje, ze post okaze sie przydatny

Wiec kimze w koncu jestes?
Jam czescia tej sily, ktora wiecznie zla pragnac,
wiecznie czyni dobro
Noctua Summe Farmosa Parvula

Specjalista -

rafee
 Wysłana - 1 listopad 2005 16:42      [zgłoszenie naruszenia]

Pewnie nie, bo ci debile nie potrafia uzywac nawet penisa to jak moga cos znalezc w wyszukiwarce

"Cześć kle0 jestem nie wiem czy mnie kojarzysz byłam pare lat z deberem z forum"

Ekspert -

kubuś...
 Wysłana - 1 listopad 2005 18:38      [zgłoszenie naruszenia]

ja tam zawsze mam postinor w portfelu.O tak na wszelki wypadek.Ale na szczęście nie musiałem z tego do tej pory korzystać
Pozdrawiam...

...Każdy ma chwile żeby to wszystko jebnął i patrzy w lustro jak łzy mu ciekną...

Uriel
 Wysłana - 1 listopad 2005 23:01      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam zawsze RU 486, ostatnie brałem dużo Nandrolonu i tak w razei gino.

Ciekawy ten Postinor, tylko nie wiem czy lekarze go przepisują. A zresztą...

Znawca -

ferry
 Wysłana - 2 listopad 2005 14:36      [zgłoszenie naruszenia]

uriel: przepisują

Ekspert -

slonce_m
ŻABCIA
 Wysłana - 2 listopad 2005 15:48      [zgłoszenie naruszenia]

przypisują, chociaż przeważnie niezbyt chętnie - oczywiście wszystko zależy od ginekologa

..:Była Moderator Działu SEKS:..

..:Żonka i Mama:..

Ekspert -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 34 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Postinor Duo

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34