FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6149 razy ¬

ROZRYWKA | Motoryzacja
Poziom oliwy w Automatickiej Zmieniarce Biegów 
[powiadom znajomego]    
Autor "Poziom oliwy w Automatickiej Zmieniarce Biegów"   

Smyndrok
 Wysłana - 15 listopad 2016 08:02      [zgłoszenie naruszenia]

Na lekkim gazie szarpnie przy zmianie na "2" praktycznie za kazdym razem. Przy średnim jest wszystko w porządku.

T_E_O
 Wysłana - 15 listopad 2016 11:05      [zgłoszenie naruszenia]

To w pierwszej kolejności sprawdź poprawnie tak jak pisałem poziom oleju oraz czy olej nie jest przepracowany / przepalony, kiedy ostatnio był wymieniany olej? Jaki samochód? jaki przebieg?

Smyndrok
 Wysłana - 15 listopad 2016 11:29      [zgłoszenie naruszenia]

Auto kupiłem od znajoma który wymieniał oliwę co 30kkm (statycznie) ostatnia wymiana przy 130kkm. Teraz mam już 146kkm nissan Primera p11 99r

T_E_O
 Wysłana - 15 listopad 2016 13:55       [zgłoszenie naruszenia]

jeżeli jest tak jak piszesz to sprawdź dokładnie poziom oleju, przy następnej wymianie sprawdź dokładnie czy w misce olejowej nie ma opiłków czy innych zanieczyszczeń (jeżeli nie ma to składaj), wymień filtr (jeżeli jest), zalej olej dedykowany do tych skrzyń (bo to bardzo ważne) i ciesz się jazdą a delikatnym szarpaniem się nie przejmuj, samochód nie jest już pierwszej młodości i takie dolegliwości mogą być normalnym objawem zużycia skrzyni. Jeżeli będzie Ci to przeszkadzało dolej jakiegoś dodatku do oleju do skrzyń automatycznych i może to coś poprawi, czasami takie zabiegi coś dają czasem nie, nie spotkałem się żeby komuś zaszkodziły

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Poziom oliwy w Automatickiej Zmieniarce Biegów

Strony: 1 2