FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 2323 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Praca
Praca w Gastronomi 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Praca w Gastronomi"   
 
Sous
 Wysłana - 26 lipiec 2010 02:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Czas leci i leci, za rok trzeba wybrać jakaś szkołę po gimnazjum i moim pomysłem jest Technikum Gastronomiczne. Musze się zastanowić teraz bo akurat technikum u mnie w mieście jest dość wymagające i nie wiem czy może lepiej pod co innego się uczyć. Sprawa wygląda następująco, może ktoś z was pracował bądź co bądź pracuje nadal w Gastronomi - ale za granicą. Z tego co już się zdążyłem zorientować, stawki w Polsce są śmieszne bo wszyscy mają głęboko wy****ne w kucharzy, a więc to mija się z celem. 3000 zł dostaje kucharz robiący na sopockim monciaku cały tydzień od 10-23 + 10 lat stażu co jest po***..e. Wyczytałem, że chłopak 19 lat od razu bo gastronomiku w Danii 8,5 tys zł w miesiąc. Jakiś inny facet 7500 + napiwki. W Irlandii podobno nawet 2 koła w Euro( Szef Kuchni) ciągnie. Przecież zawsze można odbyć jakieś praktyki itd. No nic, pytam zatem czy jest ktoś z Gastronomicznego środowiska w tym towarzystwie? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

 
Dreando
 Wysłana - 26 lipiec 2010 09:26      [zgłoszenie naruszenia]

chcesz wybierać zawód, w którym nie wiesz czy się odnajdziesz, bo to trzeba lubić, na podstawie informacji o jednostkach - podkreslam, które zarabiają tyle i tyle za granicą?
_______________________________
 
"Takie widzi świata koło, jakie tępymi zakreśla oczy..."

 
Young2
 Wysłana - 26 lipiec 2010 13:47      [zgłoszenie naruszenia]

moj dobry kumpel skonczyl tech. gastronomiczne i bardzo sobie chwali
zrobil cale mnostwo darmowych kursow organizowanych przez szkole, kilka razy byl na praktykach w roznych miejscach poczawszy od restauracji do osrodkow wczasowych w gorach/nad morzem. po 4 latach ma tak zayebane CV kursami, szkoleniami, praktykami itp. ze raczej wszedzie go wezma do roboty. moim zdaniem bardzo oplaca sie isc.

Zmieniony przez - Young2 w dniu 2010-07-26 13:47:36
_______________________________
 
NiE zNaSz MnIe a OcEnIaĆ cHcEsZ
PoPiErDaLaSz W sWeTeRkU BaNaNoWy fRaJeRKu

 
sebalzk
 Wysłana - 26 lipiec 2010 17:06      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli lubisz sobie coś tam porobić w kuchni to idź, może uda się znaleźć pracę w zawodzie, to będziesz robił to co lubisz, jeśli nie to i tak będziesz miał średnie wykształcenie no właśnie te przykłady są z dupy wzięte, bo w każdym zawodzie można podać przykłady osób zarabiających dobrą kasę jak i takich które są bezrobotne/pracują za np najniższą krajową.

Zmieniony przez - sebalzk w dniu 2010-07-26 17:07:06
_______________________________
 
<chrup chrup>

 
fellowes
 Wysłana - 27 lipiec 2010 00:54      [zgłoszenie naruszenia]

Jak mieszkasz w mieście turystycznym to idź, robotę znajdziesz a czy stawki śmieszne ? napewno więcej zarobisz po gastronomii niż po ogólniaku (wiem po sobie i kilku kumplach)
_______________________________
 
"w USA mają tax zamiast vat-u" ~ tpawel

 
gnom93
 Wysłana - 27 lipiec 2010 08:35      [zgłoszenie naruszenia]

Young2 mam prośbę zapytaj kolegi czy praktyki sobie sam załatwiał czy przez pośrednictwo szkoły do której chodził.

 
SaMmAeL
 Wysłana - 27 lipiec 2010 15:35      [zgłoszenie naruszenia]

Jestem po gastronomiku , i w 100% jest tak jak mowi Young. Praktyki zalatwialem sam jak i przez szkole
_______________________________
 
As long as we are flying, all this world ain't got no end

 
gnom93
 Wysłana - 27 lipiec 2010 19:21      [zgłoszenie naruszenia]

Czy wyglądało to tak, że poszedłeś do jakiejś restauracji i pytałeś czy cię nie przyjmą na praktyki?
opisz dokładnie - nie ukrywam ze zależy mi na tym

 
klonn
 Wysłana - 27 lipiec 2010 22:28      [zgłoszenie naruszenia]

Czy wyglądało to tak, że poszedłeś do jakiejś restauracji i pytałeś czy cię nie przyjmą na praktyki?

tak najlepiej zrobić
_______________________________
 
A guy walks into a bar and...

 
--Lewar--
 Wysłana - 27 lipiec 2010 22:34      [zgłoszenie naruszenia]

czy szczytem twoich marzen jest gotowanie żarcia?




Zmieniony przez - --Lewar-- w dniu 2010-07-27 22:35:15

 
Young2
 Wysłana - 27 lipiec 2010 22:41      [zgłoszenie naruszenia]

Young2 mam prośbę zapytaj kolegi czy praktyki sobie sam załatwiał czy przez pośrednictwo szkoły do której chodził.

praktyki zalatwia szkola
on mial w 2 i 3 klasie w osrodkach nad morzem i w gorach. narobic sie nie narobil, wiec tak jakby darmowe przedluzenie wakacji. raz tez mial w jednej z lepszych restauracji w miescie.

badz co badz, teraz bardzo sie oplaca smigac do technikum wlasnie prze te wszystkie kursy, szkolenia finansowane przez UE. u mnie w LO kórwa nic nie bylo i teraz mam puste CV jak murzynski łeb

jezeli lubisz gotowac, interesuje cie to, to wal smialo. jak faktycznie bedziesz dobry, to juz w 4 klasie bedziesz mial zapewniona prace. restauracje i hotele wylapuja wyrozniajacych sie mlodzikow, wiec pozostaje tylko podszkolic jezyk i naprawde mozna zarabiac za***ista kase.
idz w kierunku barmana/kucharza, rob kursy, ucz sie jezykow i bedzie git.

i nie ukrywam, ze jest tez 2 strona medalu. jezeli akurat trafisz na szkole, ktora ma olewczy stosunek, nie bedzie zalatwiala praktyk i organizowala kursow, to sobie tylko spjerodlisz zycie i skonczysz tak, jak 90% absolwentow 'garów' - na budowie albo w przydroznym zajezdzie zmwyajac talerze po schabowych.
zdanie egzaminu zawodowego to mus, jak u***iesz, to tak, jakbys chodzil do 4 letniego liceum.
i jeszcze jeden minus - praca tylko w duzych miastach. w malych miescinach poza zmywaniem talerzy po schabowych i nalewaniu rozwodnionego piwa w spelunach nie ma nic innego.

nie zapomnij dac soga, bo sie naprodukowalem

Zmieniony przez - Young2 w dniu 2010-07-27 22:54:20
_______________________________
 
NiE zNaSz MnIe a OcEnIaĆ cHcEsZ
PoPiErDaLaSz W sWeTeRkU BaNaNoWy fRaJeRKu

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną
 
Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Praca w Gastronomi

Strony: 1 2 3 4
 
Warto przeczytać: test Hollanda | Badania lekarskie | Pracodawca nie chce płacić. Pomocy... | Biurowosc | Skonczony staz przedwczesnie | Place za postingi na forum | Przedstawiciel Profireal, Provident? | Zaswiadczenie !!!prosze o pomoc! | Zasada 80/20 - zasada Pareto | Płaca za godzine w Polsce | Rozstania z Pracodawcą. Wspomnienia. | Pierwszy dzien w pracy | Grupa Lotos | podpisanie umowy | Zastanawiam sie nad wyjazdem z PL | czy w Polsce mozna zarabiac przez internet? | putzmister | maska | chamskie rasistowskie | durex extra safe | zakonnik z krakowa | saua | nokia C2 01 simlok | joseph murphy mason | opoguru12 | protektor | shisha | fajka wodna | kapsaicyna | odeta moro | tytooń | tytoń | Gorące wargi 4 nagły szczękościsk | gabi | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0