FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 35781 razy ¬
 
ROZRYWKA | Kulinaria
Praktyczne rady w kuchni 
[powiadom znajomego]    
Autor "Praktyczne rady w kuchni"   
 
Rouvena
 Wysłana - 14 luty 2007 22:01      [zgłoszenie naruszenia]

zapomnialam ale to naprawde wyprobowany sposob na zielone banany ... ktore szybciej dojrzeja jesli umiescimy je w torebce foliowej razem z jablkami

 
ajomek
 Wysłana - 10 listopad 2007 15:29      [zgłoszenie naruszenia]

Lidia Aleksandra Szadkowska - Kuchnia weganki
Bardzo ciekawy e-book

[http://www.superebook.zafriko.pl/]

lub

[potrawy-weganskie.zlotemysli.pl/ajomek.php?c=order&idEbook=306]
_______________________________
 
Tomi

 
humorek
 Wysłana - 12 listopad 2007 22:36      [zgłoszenie naruszenia]


ja polecam już teraz przepisy dań swiatecznych warto tam zajrzeć gdyż święta już tuż tuż moja-dieta.com
_______________________________
 
---------
[www.dzentelman.com] <-- najlepsze teledyski w sieci, niesamowita kolekcja kilku tysięcy klipów :)

 
Skrzatula
 Wysłana - 21 październik 2009 14:25      [zgłoszenie naruszenia]

aby zwiędniętą rzodkiewkę doprowadzić do stanu chrupkości należy włożyć ją do woreczka foliowego i wlać do niego trochę wody, po czym włożyć do szuflady w lodówce i poczekać jeden dzień
można to stosować również, by przywrócić świeżość ziołom, np. rukola, bazylia

aby ostry smak cebuli nie zdominował potrawy, np. sałatki ziemniaczanej czy pasty jajecznej z cebulą, należy ją po pokrojeniu po prostu zblanszować- przelać wrzątkiem
_______________________________
 
-Czesiu, ale z kota nie da się wyciągnąć pierwiastka...!
-nie?!? O_o ....hmmm, to co to mogło być...!?!

 
keeler
 Wysłana - 28 październik 2009 08:32      [zgłoszenie naruszenia]

Żeby ręce po cebuli i czosnku nie śmierdziały - pod zimną wodą trzemy dokładnie dłonią o metal - o łyżkę, garnek, whatever (tylko taki niepomalowany!). Brzmi nieprawdopodobnie, ale zapach w momencie się neutralizuje...

 
nulanusia1
 Wysłana - 21 listopad 2010 17:47      [zgłoszenie naruszenia]

Aby przestygnięte ciasto mocno trzymające się dna brytfanny ,bezpiecznie przełożyć na deskę , należy obkroić jego boki i przez kilka sekund pogrzać dno formy (np. na palniku kuchenki obracając ją tak aby ciepło objęło jej całość ) przyłożyć deskę na wierzch brytfanny i odwrócić tak ,aby deska znalazła się na dole . Na sto procent ciasto bezpiecznie wyląduje na desce .

 
beretka16
 Wysłana - 5 kwiecień 2011 08:51      [zgłoszenie naruszenia]

Fajnie mozna poeksperymentowac w kuchni dodając do potraw herbatę. Wyczytałam na blogu klubu miłośników dobrej herbaty mozna przeczytac rady Jane Pettigrew np "Pół filiżanki naparu Lapsang Souchong lub Darjeeling to doskonała marynata kurczaka albo indyka"-bardzo ciekawa rada:)

 
Naly
 Wysłana - 5 kwiecień 2011 09:02      [zgłoszenie naruszenia]

polecam do gotujacych sie jajek wlozyc torebke herbaty
uzyskamy wtedy jajka
a z wody powstanie herbata i mamy sniadanie

Ekspert -
 
KopecJula
 Wysłana - 10 marzec 2017 12:17       [zgłoszenie naruszenia]

kilka rad naprawdę bardzo ciekawych i wcześniej mi nieznanych :d

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Praktyczne rady w kuchni

Strony: 1 2