FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6576 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Praktyka zawodowa/praca  
[powiadom znajomego]    
Autor "Praktyka zawodowa/praca "   

koolar93
 Wysłana - 23 sierpień 2014 23:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cześć, nie wiedziałem gdzie umieścić temat, bo w zasadzie nadaje się też do praca/nasze szkoły, ale stwierdziłem, że prawdopodobnie najwięcej osób mogących odpowiedzieć pojawi się tutaj.

Krótko o mnie:
student, kierunek - mibm, obecnie (na czas wakacji) pracuje w 'swojej branży' co prawdopodobnie zostanie zaliczone (przynajmniej w części) jako praktyka zawodowa - obowiązkowe praktyki powinienem planowo odbyć za rok.

Chciałbym dowiedzieć się nieco o perspektywie odbywania praktyki zawodowej zagranicą (Erasmus?), poniżej wypunktowałem w skrócie kilka tematów, które mnie interesują
- Czy taki wyjazd ma sens? Zastanawiam się jak wyglądają takie praktyki - ksero mogę obsługiwać też w PL (dużym plusem będzie na pewno podciągnięcie się w języku).
- Jak wygląda kwestia zatrudnienia w branży mechanicznej w krajach Skandynawskich i UK (lwia część ofert pracy i praktyk dotyczy Niemiec, o pozostałych krajach wiem niewiele )
- W jaki sposób wyszukiwać oferty praktyk (nie wiem czy mogę zdać się na uczelnie w tej kwestii)
- Mam również wyuczony zawód operatora CNC (bez doświadczenia zawodowego), rozważam opcję pozostania w PL i pracy w tym zawodzie (za rok aż do dyplomu i następnie wyjazd zagranicę). Z tego co wiem na brak ofert w tym zawodzie nie można narzekać, przynajmniej w Niemczech ( tu również prośba o przedstawienie kwestii zatrudnienia w UK/Skandynawii).
- Jak przedstawiają się zarobki inż. Mechanika/ operatora cnc

Prawdopodobnie na część nurtujących mnie kwestii nie uzyskam od was odpowiedzi, czy możecie zatem polecić jakieś rzetelne źródła informacji?

P4tr1ck
 Wysłana - 23 sierpień 2014 23:52       [zgłoszenie naruszenia]

sprawdź PW

Nie umiesz szczęścia zauważyć?
Może za wysoko patrzysz.

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Praktyka zawodowa/praca