Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy moja bibliografia jest dobrze napisana bo ostatnio jak oddawałem to miałem błędy interpunkcyjne
I czy teksty i film pasuje do mojej koncepcji że opisuje sny:
prorocze czyli raport mniejszości
życie jak sen czyli sen nocy letniej
koszmary senne czyli zbrodnia i kara
sny jako życie duszy czyli dziady cz 3
Proszę o szybką odpowiedź
Temat: Motyw i funkcje snu w literaturze i sztuce
I. Literatura podmiotu:
1. Dostojewski Fiodor: Zbrodnia i kara. Kraków: Zielona sowa, 2003
2. Mickiewicz Adam: Dziady cz.III. Wrocław: Ossolineum, 1984
3. Szekspir William: Sen nocy letniej. Wrocław: Ossolineum, 1970
4. Spielberg Steven: Raport mniejszości. Usa: 20th Century Fox, 2002
II. Literatura Przedmiotu
1. Drabarek Barbara: Słownik motywów literackich - Warszawa: Kram, 1998.- S. 406: Sen
2. Freud Sigmund: Marzenia senne, [w:] Psychopatologia życia codziennego, Marzenia senne, Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2003 S. 347-407
3. Mroczkowski Przemysław: Oprawa snu [w:] Wstęp do: Szekspir William: Sen nocy letniej. Wrocław: Ossolineum, 1970
Po pierwsze - jak podajesz temat to masz go podać w pełnym brzmieniu, tak jak masz go tam na tej swojej karcie z tematami <czyli nie tak jak Ty to zapisałeś>.
Po drugie - z tego co mi wiadomo "z" jest w alfabecie po "p", więc w literaturze podmiotu Szekspir powinien być pod nr 4 a Spielberg pod 3.
Po trzecie - w literaturze przedmiotu masz błędy w pierwszym punkcie. Zamiast myślnika powinna być kropka, po roku tylko przecinek, litera s powinna być mała i bez dwukropka i hasła podanego. W drugim punkcie przed [w:] nie powinno być przecinka tylko sama spacja, a po "Marzenia senne" powinna być kropka a nie przecinek, po 2003 przecinek, s z małej.
Reszta jest ok, film i książki wybrane dobrze.
Daj mi soga na odchodne.
Zmieniony przez - Pan Śmierć w dniu 2013-04-02 20:21:02
Rada Jedenastu i Inso 2009