Autor |
"Procedura rekrutacyjna do ABW" |
|
Skarbowy
|
|
niop
|
|
SaharVS
|
%-)
|
|
Skarbowy powiedz mi jeszcze, czy wiesz cos na temat rekrutacji do CBA? Dla cywila.
 |
|
|
Skarbowy
|
|
Tam raczej analityków po wszelkiej maści finansach potrzebują, ale próbowac można bo też mają pion informatyczny
|
|
SaharVS
|
%-)
|
|
Mam umysl analityczny i scisly.
Nie ma problemu z tym.
Pomysle. Tylko jeszcze nie za bardzo widze roznice miedzy ABW a CBA. Z CBS juz latwiej bo wyjaniles.
A BBN?
 |
|
|
Skarbowy
|
|
CBA zajmuje się przestępstwami korupcyjnymi, finansowymi o podłożu lokalnym, krajowym i międzynarodowym (czyli terroryzm, broń, narkotyki etc nie).
Profile kandydatów do piony teleinfo
Profil TI_01 - Projektant
Poszukujemy kandydatów do służby w CBA, którzy są absolwentami studiów INFORMATYCZNYCH, magisterskich lub uczelni o kierunku TECHNICZNYM specjalizujących się w projektowaniu systemów teleinformatycznych.
WIĘCEJ
Profil TI_02 - Administrator
Poszukujemy kandydatów do służby w CBA, którzy są absolwentami studiów INFORMATYCZNYCH, magisterskich lub uczelni o kierunku TECHNICZNYM specjalizujących się w administracji systemami teleinformatycznymi.
WIĘCEJ
Profil TI_03 - Programista
Poszukujemy kandydatów do służby w CBA, którzy są absolwentami studiów INFORMATYCZNYCH, magisterskich specjalizujących się w projektowaniu systemów teleinformatycznych, ze znajomością z zakresu baz danych i sieci komputerowych.
WIĘCEJ
Profil TI_04 - Specjalista łączności
Poszukujemy kandydatów do służby w CBA, którzy są absolwentami studiów ELEKTRONICZNYCH lub TELEINFORMATYCZNYCH, magisterskich o profilu elektronicznym lub elektrycznym specjalizujących się w w zakresie działania sieci telefonii stacjonarnej i komórkowej.
WIĘCEJ
Profil TI_05 - Elektronik
Poszukujemy kandydatów do służby w CBA, którzy są absolwentami studiów ELEKTRONICZNYCH, magisterskich specjalizujących się w zagadnieniach elektroniki analogowo-cyfrowej z programowaniem mikrokontrolerów.
|
|
Skarbowy
|
|
BBN jest instytucję stricte polityczną
|
|
SaharVS
|
%-)
|
|
BBN jest instytucję stricte polityczną
Co za tym idzie dosc chwiejna?
To chyba takie amerykanskie Secret Service.
Ps. Sluzba tam w CBA to cywilna czy mundurowa? Tak samo w ABW i gdzie indziej - intytucje rzadowe.
Zmieniony przez - SaharVS w dniu 2008-07-07 16:47:37
Zmieniony przez - SaharVS w dniu 2008-07-07 16:49:27
Zmieniony przez - SaharVS w dniu 2008-07-07 16:49:38
 |
|
|
Skarbowy
|
|
Secret Service = BOR + Urząd Skarbowy Tak tak SS w USA zajmuje sie również przestęstwami skarbowymi
BBN jest odpwoiednikiem Rady Bezpieczeństwa Narodowego czyli jest to ciało doradcze
CBA zależy od pionu
Zmieniony przez - Skarbowy w dniu 2008-07-07 16:51:06
|
|
barry15
|
|
Cześć,
Jaka jest szansa pracy kobiet w ABW?
Dzieki za odp. |
 |
|
|
maurerius
|
|
Hej,
przeczytalem uwaznie temat i powiem szczerze, ze bardzo mnie zasmucilo mnie zderzenie z rzeczywistoscia w sprawie ABW, jezeli wyglada ona tak jak ja opisujecie.
Ja od niepamietnych czasow mialem marzenie, zeby pracowac w takiej formacji, dlatego studiuje informatyke, znam 2 jezyki, od dobrych paru lat trenuje sporty walki, specjalnie chodzilem do szkoly ochroniarskiej, zeby chociaz troche oswoic sie z bronia. Z tego co przeczytalem, to mozna to sobie wszystko o kant dupy potluc bo:
1) Nie mam plecow
2) Nie koniecznie musze dac rade na testach psychologicznych i wtedy mnie odwala nawet slowem o tym nie informujac
3) Jako informatyk moge conajwyzej poklikac na klawiaturze i na ch*** sie przyda to, ze specjalnie cwicze te sporty walki jak szalony i nawet zrobilbym niedlugo instruktora
Czy mam racje?
A jak nie ABW to co? Gdzie mozna jeszcze szukac ciekawej pracy po studiach informatycznych (o ile gdziekolwiek)? |
 |
|