Autor |
"Procedura rekrutacyjna do ABW" |
|
premium
|
|
Jest zapewne pare osob, ktore moga - z wlasnego doswiadczenia - powiedziec cos wiecej. Interesuja mnie informacje dot. dalszych etapow rekrutacji. Wiem, ze sa sytuacje, ktore mozna spokojnie opisac - nie lamiac w ten sposob zadnej tajemnicy. I od nikogo tego nie wymagam.
Wiek nie ma tu znaczenia.
Nie interesuja mnie informacje co sie komu wydaje, tylko co moze (i chce) na dany temat powiedziec. Tyle.
Zmieniony przez - premium w dniu 2009-09-20 11:02:59 |
 |
|
|
new200
|
|
Witam, odświeżę trochę temat swoim pierwszym postem. Zastanawiam się nad złożeniem CV do ABW. Poza tym przypomniała mi się historia. Podczas imprezy udało mi się "podejść" znajomego "Policjanta" i wyciągnąć , że tak naprawdę robi w ABW, ponoć nie miał pleców, sami go zwerbowali. Nikomu o tym nie mówię, ale czy to jest mój plus, że mogę wyciągać takie informacje od ludzi? O tym gdzie pracuje znajomy nie wiedzą nawet dobrzy Jego koledzy.
|
Skarbowy
|
|
I po co o tym klepiesz? Nawet jakbyś pszeszedł częściowo rekrutacje to na wario będziesz pytany czy znasz kogoś w abwerze? I co teraz? kolege będziesz musiał w*******ić, a on po garbie dostanie za chlapnięcie tobie
|
|
new200
|
|
Dlaczego widziałem (po przeczytaniu tego wątku) że to kol. Skarbowy mi odpowie z znany sobie sposób (nie odbieraj tego jako złośliwość). Poza tym widzę tu kilka nieścisłości. Ponoć trzeba mieć plecy, żeby się tam dostać. Plecy, a więc również mogą to być kontakty w ABW. Poza tym jakbym tego nie klepnął na forum o znajomym to na wario by to nie wyszło ;) ?
|
Skarbowy
|
|
Bo plecy bardzo pomagają, ale plecy to nie byle funkcjonariusz tylko ludzie na wyższych stanowskach. Na wario wyjdzie czy będziesz klepał czy nie, ale jak już klepiesz że znasz człowieka i chcesz tam iść to kulawo to wygląda. I teraz klepnąłeś tutaj. A jedno z następnych pytań brzmi czy kogoś pan informował o chęci podjęcia służby w ABW? (lub podobnie), mając w pamieci posty na inso co odpowiesz? Że nikogo?
|
|
new200
|
|
Rozumiem, że dla Ciebie Wyższe stanowisko osoby "politycznej" jest potrzebne, nie związane z ABW ? Co dalszej części to faktycznie zapędziłeś mnie w kozi róg.Co prawda nie powiedziałem, że chcę ale zastanawiam się. Niemniej dobrze ująłeś pytanie. Poza tym teoryzowanie niby "anonimowo" to chyba nie jest powód do "spalenia", choć dalsze wnikanie faktycznie publik nie ma sensu. Abstrahując od tematu spoko gość jesteś.
|
Skarbowy
|
|
|
|
searme
|
|
|
|
new200
|
|
Skarbowy, możesz jeszcze powiedzieć jeśli wiesz, czy u "nich" czeka się na etat czy rekrutują cały czas. Przecież na kurs nie wysyłają pojedynczo. Zresztą chyba za daleko wybiegam w przyszłość. Ale pocieszyłeś z tym że plecy to wysoką rangą osoba z ABW. Tylko jak oni się nie ujawniają to jak taką osobę znaleźć. Ot i zagadka. Trzeba zacząć rozwiązywać ;) .Obym się zestarzał
|
Skarbowy
|
|
Rekrutują cały czas, ale po pomyślnej rekrutacji na podpis ministra/szefa abw o przyjęciu do służby to można czekac i 2 lata. Znajomy zrezygnował z przyjęcia do służby bo znalazła go prywatna firma dająca dobry socjal oraz wysokąpensję na rynku pewnych mediów. Nie chciał już czekać, a czekał ponad rok na garnuszku starych. Kiepskie plecy miał
Zmieniony przez - Skarbowy w dniu 2009-10-14 13:25:08
|