Proszę nie blokować mi konta, zrozumiałem swój błąd i obiecuje się poprawić. Jestem wielkim fanem motoryzacji i chce uczestniczyć w życiu forum motoryzacja z góry dziękuję
zrobiłem ankietę proszę o głosowanie czy mogę zostać na forum?
tak - zostaje
nie - zostaje zbanowany
Zmieniony przez - bread w dniu 2016-10-28 21:05:28
Bez sensu. Inni użytkownicy, którzy mają coś do powiedzenia po prostu przestają wchodzić np. Neptas, lub Hakelbery, a ich warto posłuchać. Ten cały licealista(zawodówa czy cokolwiek nieważne) już dostał tyle szans i dalej to samo pieprzenie.
Zawsze temat schodzi na awaryjność diesla bo pada turbosprężarka lub dwumasa, podczas gdy te same elementy posiada benzynowe auto doładowane. Jak szukałem auta to cięzko o vaga w benzynie bez turbo, powiyżej 2008r.
Druga pozorna oszczędność gazu gdy potrzebujemy większego auta, a co za tym idzie motor trza większy to auto z podobnymi osiągami łyka tyle gazy że przy cenie gazu 1,60 oszczędności raz policzyłem 6 zł na 100km a przy tej cenie gazu co obecnie wychodzi 4 zl a nawet 2,50. Tak czy inaczej jest to oszczędność ale nie w każdej sytuacji i nie zawsze. Wiele razy to liczono a facet klepie to po forum i się jara że psuje tematy klaskając za monitorem.
Obecnie mam gaz i przy 10litrach które auto łyknie a jak klima to i 11 ltr 100km kosztuje 20 zł, a silnik 140KM. W ropie za podobną moc byłoby 6,5ltr czyli 24zł. Czasem 27 slr jak widać chodzi o okolice 5-6zł. A instalacja kosztuje, no i nie jednemu miejsce potrzebne w aucie i widze że oszczędność nie az taka duza. Do tego przeglądy rejestracyjne plus przeglądy u serwisanta z dodatkowymi filtrami i to też 200 w skali roku drożej. Odrobine wachy trzeba zalać, ale to po ok. 800m zimą -7st gaz się już załączy także można pomijać.
To tak tyle by nakreślić MLKV o co biegało i prosić go by banował konsekwentnie tego dziwaka który psuje czasem ciekawe tematy a niektórych może w błą wprowadzić co chcieliby rzetelnej porady.
Facet wypowiada się o autach a jeździł czinkłeczento i obecnie astrą g. Mechanik z niego, jak każdy dłubacz Janusz przydomowy w oparciu o internet i zapał.