Autor |
"Prozac i Valium" |
|
extreme87
|
|
Wysłana - 7 maj 2012 22:26 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam
Jak w temacie, czy zażywał ktoś z was któryś z tych rzeczy? Tak, wiem, że mają różne działania, na prozac mówi się tabletka szczęścia. A jak wygląda działanie valium? Czy faktycznie działa uspokajająco?
Domyślam się, że oby dwa leki na recepte. Nie mam żadnej depresji ani nic z tych rzeczy, ale kusi mnie spróbowanie tego.
| |
|
 |
|
|
Unit_68
|
|
Narkotyki to gowno.
|
MadMan047
|
|
no w hyde właśnie toczy sie dyskusja w podobnym temacie i padają twierdzenia że tak na prawdę prozac nie działa i to jest tylko placebo
 |
|
|
Siwek_wp2
|
|
prozak .. poprawia nastrój
valium .. uspokaja nastrój
taka różnica między nimi pisząc dla laika
jeżeli nie masz zaburzeń to nie próbuj .. nic ciekawego w dłuższym rozliczeniu
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Valium(to samo co polskie relanium) uzależnia psychicznie i fizycznie, bo to benzodiazepina.
Prozac jest z grupy SSRI, wiec nie uzalezni, ale nie rozwiaze Twoich problemow.
Po co Ci w ogóle te leki?
Myslales o podjeciu psychoterapii?? |
 |
|
|
NrG
|
|
Prozac to fluoksetyna, a Valium - diazepam.
@meta, wszystko może uzależnić psychicznie. SSRI na dłuższa metę to gówno, bo robi z ludzi emocjonalne zombie.
Polecam książkę "Skutek uboczny śmierć", opisane są procedury wprowadzania prozacu na rynek i przekrętów temu towarzyszących.
Zmieniony przez - NrG w dniu 2012-05-09 02:46:56
|
|
INSOMNIA
|
|
j/w
prozac - antydepresant inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny
valium - diazepam czyli benzodiazepina ktora oddzialowuje na synapsy GABA ktore niweluja lęki, rozluzniaja miesnie (depresja,padaczka)
ale oba leki to sa leki amerykanskie wiec niewiem czemu akurat te wybrales, valium u nas nie dostaniesz, prozac moze jakims cudem.Zamiennikow polskich jest od groma, konkuruja ze soba strasznie i zjezdzaja z ceny |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
prozac - antydepresant inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny
valium - diazepam czyli benzodiazepina ktora oddzialowuje na synapsy GABA ktore niweluja lęki

Jeszcze niech 20 osób tu przyjdzie i wklei pół książki do biochemii, ale co to ma do tematu??
Benzodiazepiny za***iscie uzalezniaja- i psychicznie, i fizycznie.
Co do tego, ze od wszystkiego mozna sie uzaleznic.
Uzaleznienie wystepuje wtedy, gdy dana czynnosc/substancja powoduje destrukcje w wielu obszarach naszego zycia: fizycznym, psychicznym, emocjonalnym, finansowym itd. itp.
Nie naduzywajcie tego terminu, bo bedzie, ze od wody jestesmy uzaleznieni, skoro musimy codziennie ją pic i od srania, skoro musimy codziennie srac. |
 |
|
|
Siwek_wp2
|
|
JA ! najlepiej zobrazowałem różnice hehe
|
|
Alkofather
|
|
|
|
swietakici
|
|
prozac nie działa jak narkotyk, pomaga osobom w depresji (i innych chorobach też), owszem, ale na "normalnego" człowieka nie zadziała, a juz na pewno nie od razu. Nie jest tak, ze wezmie się prozac i masz odjazd. Trzeba brac przez kilka tygodni, systematycznie, zeby zadzialal,tzn np poprawił nastrój osoby z depresją. a jednorazowe połknięcie dużej dawki też raczej nic nie da, ewentualnie mdłości |
 |
|