Przejrzałem, ale może zbyt pobieżnie lecz tematu takiego nie zauważyłem. Chciałbym poprosić o jakieś proste pomysły i przepisy na przekąski, które by się nadawały na mii imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Coś po przekąszenia dla smaku, dla lekkiego głodu. Pomijam oczywiście czipsy, orzeszki itp, chodzi mi o coś ciekawszego, ale lepiej na zimno. Jakieś propozycje?
Rolada schabowa z orzechami i żurawiną. Można ją upiec dzień wcześniej, podawana na zimno jest bardzo smaczna
- ciasto francuskie np. z biedry, przekładasz usmażonymi z cebulką pieczarkami, zwijasz w rulon, kroisz na cienkie plasterki, do piekarnika i masz mega smaczną zakąskę (robiłem też ze szpinakiem i też swietne),
- pumpernikiel posmarowany serkiem typu almette, na to kawałek wędzonego łososia i suszonego pomidora. Taka kromka pumperniklu podzielona oczywiście na 4 równe części. Mega smak (łosoś sałatkowy i pomidory suszone na wagę można dostać w Piotrze i Pawle),
- biały chleb posmarowany koncentratem pomidorowym i przyprawami np. oregano lub do pizzy, oczywiście zapieczone z np. serem żółtym,
- wszelkie wariacie z serami typu brie czy camenbert
Bułki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem albo mięsem mielonym. Roladki z naleśników z twarożkiem z chrzanem i z ogórkiem i papryką w środku. Szaszłyki z mięsa i warzyw, mimi pizze.
lwanIV
Wysłana - 23 październik 2016 23:26 Usunięta przez mlkv za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.