FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 10482 razy ¬

ROZRYWKA | Kulinaria
Przekąski 
[powiadom znajomego]    
Autor "Przekąski"   

ddaavv
 Wysłana - 11 sierpień 2014 17:49        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Przejrzałem, ale może zbyt pobieżnie lecz tematu takiego nie zauważyłem. Chciałbym poprosić o jakieś proste pomysły i przepisy na przekąski, które by się nadawały na mii imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Coś po przekąszenia dla smaku, dla lekkiego głodu. Pomijam oczywiście czipsy, orzeszki itp, chodzi mi o coś ciekawszego, ale lepiej na zimno. Jakieś propozycje?

Życie jest jak pudełko czekoladek...

INSOMNIA
 Wysłana - 12 sierpień 2014 11:32      [zgłoszenie naruszenia]

zimne tosty

Eclipse21
PELEMELE
 Wysłana - 12 sierpień 2014 23:12      [zgłoszenie naruszenia]

Parówki w cieście francuskim - kot

XXX

Znawca -

acapella
 Wysłana - 13 sierpień 2014 16:43      [zgłoszenie naruszenia]

Mi osobiście parówki w cieście francuskim nie smakują...

Pomidory z mozzarellą, śledzie w sosie majonezowo - brzoskwiniowym wbrew pozorom też są dobre :)
Rolada schabowa z orzechami i żurawiną. Można ją upiec dzień wcześniej, podawana na zimno jest bardzo smaczna

yennie
 Wysłana - 13 sierpień 2014 23:01      [zgłoszenie naruszenia]

przekąski z torilli, np. [http://www.quchniakaroli.pl/2013/05/przekaska-z-tortilli-idealna-na-impreze.html]
jajka faszerowane
bruschetta
sałatka: żółty ser, groszek, seler ze słoika, kukurydza + majonez, sól, pieprz
mini kanapki, np. [http://www.fit-and-sexy.pl/2013/08/zdrowe-przekaski-na-impreze-inspiracje.html]
talerz wędlin, serów
grissini zawijane w szynce z rukolą
nadziewane pomidorki - [coolinarny.blox.pl/2012/05/Finger-food-pomidorki-cherry-z-pasta-wiosenna.html]
palmiery z pesto i parmezanem [onzmywa.pl/tag/palmier/]

Specjalista -

worldwar
 Wysłana - 14 sierpień 2014 08:37      [zgłoszenie naruszenia]

Ja ze swojej strony mogę polecić:

- ciasto francuskie np. z biedry, przekładasz usmażonymi z cebulką pieczarkami, zwijasz w rulon, kroisz na cienkie plasterki, do piekarnika i masz mega smaczną zakąskę (robiłem też ze szpinakiem i też swietne),
- pumpernikiel posmarowany serkiem typu almette, na to kawałek wędzonego łososia i suszonego pomidora. Taka kromka pumperniklu podzielona oczywiście na 4 równe części. Mega smak (łosoś sałatkowy i pomidory suszone na wagę można dostać w Piotrze i Pawle),
- biały chleb posmarowany koncentratem pomidorowym i przyprawami np. oregano lub do pizzy, oczywiście zapieczone z np. serem żółtym,
- wszelkie wariacie z serami typu brie czy camenbert

I <3 D&B & green tea.
--------------------

ActiveKa
 Wysłana - 13 kwiecień 2015 12:57      [zgłoszenie naruszenia]

ja uwielbiam duszoną papryczkę w cieście francuskim:) serek puszysty ze startą skórką cytryny i rukolą zawinięte w łososiu wędzonym

ActiveKa
 Wysłana - 13 kwiecień 2015 13:01      [zgłoszenie naruszenia]

ooo jeszcze rozsmarowany serek naturalny z czosnkiem na tortilli na to łosoś wędzony i paski świeżego ogórka, papryki. Zawinięte w rulonik i pokrojone na małe kawałeczki -- przypomina sushi:)

typpinski
 Wysłana - 25 sierpień 2016 13:10      [zgłoszenie naruszenia]

Bułki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem albo mięsem mielonym. Roladki z naleśników z twarożkiem z chrzanem i z ogórkiem i papryką w środku. Szaszłyki z mięsa i warzyw, mimi pizze.

lwanIV
 Wysłana - 23 październik 2016 23:26     
 Usunięta przez mlkv za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

1krzyżak
 Wysłana - 27 październik 2016 16:27      [zgłoszenie naruszenia]

Polecam ślimaczki ze szpinakiem i fetą, na przekąski do pracy i na imprezy są super. Przepis: [http://www.panitereska.pl/recipe-items/slimaczki-ze-szpinakiem-i-feta/]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Przekąski

Strony: 1 2