FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 3927 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Przekształcenie użytkowania wieczystego we własność a  
współwłasność.  
[powiadom znajomego]    
Autor "Przekształcenie użytkowania wieczystego we własność a współwłasność. "   

cursarius
 Wysłana - 23 marzec 2019 11:59        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam, w tym roku pewnie dotyczyć będzie mnie owa możliwość przekształcenia użytkowania wieczystego we własność. Do tej pory co roku płaciłem do starostwa określoną kwotę za podatek. Chciałbym wykupić tę ziemię na własność, wiadomo będzie ona z dużą bonifikatą. Jednak mam pytanie, co ze współwłasnością która istnieje pomiędzy dwoma właścicielami ziemi co do której będzie zachodzić zniesienie użytkowania?.

mlkv
 Wysłana - 25 marzec 2019 00:24      [zgłoszenie naruszenia]

Najpierw napisz co to za "ziemia" bo ustawa która dokonała z datą ( bodajże 01.01.2019 ) przekształcenia nie dotyczy wszystkich rodzajów nieruchomości tylko określonych wprost w ustawie.

"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"

Ekspert -

cursarius
 Wysłana - 25 marzec 2019 17:32       [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem co masz na myśli, o jaką dokładnie ziemię się rozchodzi. Jest to ziemia, na której jest dom mający dwóch właścicieli, czyli nieruchomość bez podziału fizycznego jak również i część ziemi będącej w posiadaniu dwóch właścicieli bez podziału fizycznego. Do tego przylega ta ziemia w użytkowaniu wieczystym, również bez podziału.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Przekształcenie użytkowania wieczystego we własność a współwłasność.