Autor |
"Przeszkolenie wojskowe dla studentów" |
|
aniulkab86
|
|
No ja studiuje resocjalizację- i papiery złożyłam 2 tyg. temu i cichosza :(( Pani w WKU w Bydgoszczy powiedziała, że nie ma zapotrzebowania z MONu na mój kierunek i nie mam sobie robić nadziei na pozytywną odpowiedz- no chyba że coś się zmieni :(( |
 |
|
|
Wilku28
|
|
cześć ja też studiuje w Bydzi ale EO :D powiem CI szczerze, że nie masz prawie żadnych szans na przeszkolenie, z mojego kierunku chciały iść dziewczyny i wszystkie nie zostały przyjęte... nie potrzeba im kobiet w wojsku... po takich kierunkach... |
 |
|
|
Durand
|
|
Zeby odbyc to przeszkolenie 6 tyg nalezy miec zdany egzamin z PO ktory odbywa sie na 2 roku. Co jesli ktos jest na 3 albo 4 roku czy moze brac udzial w zajeciach ?
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
|
|
TankAbbot
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
lepiej znajdź etat na kaprala, raz że większa kasa , dwa że lepsze perspektywy awansu, a jak już wejdziesz na st. szer. to Cię tak będą trzymać kilka lat i będziesz się kisił z tym stopniem.
|
Ekspert -
 |
|
|
TankAbbot
|
|
A tak w ogóle to trudno jest w takiej podoficerce? Często zdażają się przypadki, że ktoś nie zdaje, albo wylatuje za słabe wyniki? Zastanawiam się czy może w przyszłym roku nie startować do podoficerki, bo prawdopodobnie nie dotrwam do przeszkolenia wojskowego dla studentów |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
nie jest tak ciężko, no chyba że ktoś jest wyjątkowym głąbem...
|
Ekspert -
 |
|
|
hulk997
|
|
błagam, skrótowo i łopatologicznie mi wytlumaczcie, bo upał jest i nie kontaktuje
studiuje fil ang i politologie koncze 1 rok
chce przejsc to szkolenie, co musze zrobic? Czytałem, że trzeba uczyc sie dodatkowo PO, dobrze zrozumiałem? Ja chciałbym iśc na te 6 tyg i miec to za sobą. Jestem z krakowa, gdzie to szkolenie by było? |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
musisz mieć PO to raz
dwa idziesz do WKU jak zaliczysz to PO i im mówisz ze chcesz przejść przeszkolenie...
trzy wyślą Cię na przeszkolenie pewnie do jednej ze szkół podoficerskich lub oficerskich, więc do wyboru Wrocław, Poznań, Toruń, Warszawa, Dęblin, Koszalin...
z tego co wiem na jednostkach liniowych takich szkoleń nie ma, ale mogę się mylić, może i na jednostkach liniowych robią ale nie słyszałem.
|
Ekspert -
 |
|