FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 29093 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
Przeszkolenie wojskowe dla studentów 
[powiadom znajomego]    
Autor "Przeszkolenie wojskowe dla studentów"   

verso
 Wysłana - 3 luty 2006 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

Wojsko przy selekcji na ten oboz patrzy przede wszystkim na kierunek studiow (studenci uczelni technicznych sa milej widziani z prostego wzgledu, np do wojsk łącznościowych bardziej nada sie ktos kto skonczyl elektronikie badz informatyke niz np historyk ) ponadto patrza tez czy masz jakies dodatkowe umiejetnosci np czy znasz jakis jezyk, masz prawko albo jakies zdolnosci informatyczne czy cos :)
Jezeli chodzi o forme zajec to u mnie na uczelni sa to "nieobowiazkowe konsultacje" czyli koles pojawi sie pare razy na uczelni i jak ktos interesuje sie tematem to moze sie stawic i sobie o z nim podyskutowac :) W praktyce wiekszosc studentow pewnie pojawi sie dopiero na tym egzaminie :)

Nowieńkij
 Wysłana - 3 luty 2006 22:31      [zgłoszenie naruszenia]

Błagam was, nie piszcie "Iść do wojska na 2 (5 czy 8 tygodni)" bo mniepo prostu nosi ze śmiechu.

Nawet jak pół roczne SPR-y były to to było takie malowane wojsko (W większości)

Lecz kiedy nadejdzie godzina powstania, magnatom lud ucztę zgotuje,
muzykę piekielną zaprosi do grania, a szlachta niech wtedy tańcuje.

CoQto
 Wysłana - 3 luty 2006 22:35      [zgłoszenie naruszenia]

Nowieńkij SG za cierpliwość i awatarek

W świecie w którym nie ma żadnych wartości, nigdy nie możesz być pewny/a
czy dokonany wybór był słuszny.

schranz
 Wysłana - 4 luty 2006 07:57      [zgłoszenie naruszenia]

Panowie mam pytanie .
To jest tak że na PO może iść każdy student, z jakiego kolwiek kierunku? Po tym szkoleniu PO przenoszą cię do rezerwy?
I po PO można iść do woja na 5tyg. tak jak opisywał kolega wcześniej, ale tylko z kierunków niehumanistycznych?? Nie rozumiem, czemu studenci z kierunków humanistycznych nie mogą iść do tego 5tygodniowego woja

na to idzie kazdy kto chce obojetnie gdzie sie uczy i na jakim kierunku, poczytaj dokladnie caly temat, szkolenie trwa 6 tyg w wakacje te lub za rok jak ktos chce , po tym szkoleniu jak zdasz egzamin zostajesz przeniesiony do rezerwy i mozesz nawet juz szkoly nie konczyc tj 3 klasy jak robisz licencjat, ale gosc mi mowil ze znow sie upiecze wielu studentom chyba tym co przed 2002 poszli na studia to do rezerwy pojda, ale to musi wydac minister obrony taka decyzje, w czerwcy chyba cos bedzie wiadomo

olexy
 Wysłana - 4 luty 2006 11:50      [zgłoszenie naruszenia]

HUMANISCI moga isc, ale nie biora ich na 90%, biora wszystkich ze studiow technicznych bo po co komu POETA w wojsku? . Te 10% biora gdy bedzie brakowac miejsc np. w zmecholach to wtedy dorzucaja tam stosunki miedzynarodowe itp. itd.

Jakbym szedl jeszcze raz to poszedlbym bez chwili wahania. Kase placa, 4 tyg w woju potem to do usa nie problem z wiza po szkole jak sie ma odrobione te bagno. Pokoje 3 osobowe.
Jak pomysle sobie, ze mialbym isc na 3 miechy po szkole to micha sie cieszy, ze juz po wszystkim .

Zapraszam na stronke [http://www.ksr607.prv.pl/], tam umiescili jedni fotki , ale to i tak lajcik

[http://www.sfd.pl/temat161397/]

schranz
 Wysłana - 4 luty 2006 13:00      [zgłoszenie naruszenia]

ja np studiuje pedagogike ale o specjalnosci edukacja medialna i informatyczna, choc z kompami malo jest, to moga mnie wziac w ogole? a chce isc do poznania do wojsk ladowych, komendant wku szczecin z ktorym mamy zajecia mowi ze przewaznie jest wiecej miejsc niz studentow choc moze tak sie tez zdarzyc ze bedzie na odwrot i wtedy idzie sie do rezerwy z dniem ukonczenia szkoly, to wole juz przeszkolenie , zalicze 6 tyg i nawet jak np nieznam 3 roku studiow to wojsko juz mam zalatwione, i ile wkoncy placa za to szkolenie zwykly zold 100 cos zl ? bo ktos pisal wczesniej ze 700 dostal czy cus

schranz
 Wysłana - 4 luty 2006 13:02      [zgłoszenie naruszenia]

a te fotki z golymi tylkami to po co ?:)

verso
 Wysłana - 4 luty 2006 13:47      [zgłoszenie naruszenia]

A czy ktos sie orientuje mniej wiecej ile za te 6 tygodni wyplacaja zoldu ?

korian
 Wysłana - 4 luty 2006 13:54      [zgłoszenie naruszenia]

Około 500 zł.

Specjalista -

CoQto
 Wysłana - 4 luty 2006 14:25      [zgłoszenie naruszenia]

Olexy, a jakby ktoś mial zamiar iść na psychologie/filozofie/pedagogie to może liczyć na takie cuś ? Bo do poety mi daleko

W świecie w którym nie ma żadnych wartości, nigdy nie możesz być pewny/a
czy dokonany wybór był słuszny.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 15 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Przeszkolenie wojskowe dla studentów

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15