FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 29310 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
Przeszkolenie wojskowe dla studentów 
[powiadom znajomego]    
Autor "Przeszkolenie wojskowe dla studentów"   

korian
 Wysłana - 12 luty 2005 12:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jak w temacie. czy ktoś z was odbył kiedyś to sześcio tygodniowe przeszkolenie? jeśli tak to gdzie i jak to wyglądało?

Specjalista -

lucid
 Wysłana - 12 luty 2005 15:33      [zgłoszenie naruszenia]

w sumie też jestem ciekaw....

life is pain

Doradca działu Zdrowie

korian
 Wysłana - 12 luty 2005 15:42      [zgłoszenie naruszenia]

pytam bo właśnie jestem po egzaminie z przysposobienia obronnego, który zaliczyłem na 4.0. teraz mam zamiar składać podanie i przeszkolenie na poligonie choćby dla samej przysięgi wojskowej myślę, że warto tam iść. no ale chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej np. czy dadzą mi trochę w dupę (na co skrycie liczę), czy postrzelam z kałacha itd. itp.

Specjalista -

kermit
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 12 luty 2005 15:52      [zgłoszenie naruszenia]

z jakiego podręcznika się uczyłeś do PO?

olexy
 Wysłana - 23 luty 2005 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

****a tez dzisiaj zdawalem

[http://www.sfd.pl/temat161397/]

korian
 Wysłana - 24 luty 2005 20:07      [zgłoszenie naruszenia]

kermit - podstawa to "Obrona Narodowa w tworzeniu bezpieczeństwa III RP". osobiście kożystałem z 34 letniej pozycji o wdzięcznej nazwie: "Podręcznik dowódcy drużyny" . zdałem na 4.0. a wam jak poszło?

Specjalista -

schranz
 Wysłana - 6 grudzień 2005 21:25      [zgłoszenie naruszenia]

to moge rozwiac juz wasze watpliwosci tu wszystko pisze

[http://www.mon.gov.pl/start.php?page=1021100000]

a to co nas najbardziej interesuje :

w roku akademickim 2004/2005 w uczelniach cywilnych studentki i studenci rozpoczęli zajęcia z przysposobienia obronnego (PO) - fakultatywnego przedmiotu nauki realizowanego w systemie samokształcenia. Zajęcia z przysposobienia obronnego rozpoczęło 16,2 tys. studentów - ochotników z całej Polski (z 280 tys. studentek i studentów II roku studiów zawodowych).

W 2005 r. w ramach przeszkolenia absolwentów szkół wyższych planuje się przeszkolić ok. 400 absolwentów

NAJWAZNIEJSZE :

Natomiast od roku 2006 pierwsi absolwenci szkół wyższych (licencjaci), którzy nie odbyli przysposobienia obronnego lub odbyli to przysposobienie i nie złożyli wniosku o ochotnicze powołanie na kilkutygodniowe przeszkolenie wojskowe będą powoływani na długotrwałe przeszkolenie wojskowe (3-miesięczne) po studiach.

czyli prawdopodobienstwo jest male , pewnie z tych 400 to kazdy chcial isc potem dalej do woja, dodatkowy atut to jak ktos pracuje, jak macie znajomych w wojsku itd. dowiedzcie sie wiecej szczegolow co i jak lepsze 6 tyg niz 9 miesiecy :)

olexy
 Wysłana - 7 grudzień 2005 09:58      [zgłoszenie naruszenia]

bylem panowie na tym szkoleniu tego lata. W sumie bylo prawie za***iscie. Mieszkalem pod Warszawa, z czego 8 dni w niej spedzilem, to byly przepustki na weekendy. Szkolenie trwalo 5 tyg bo bylem na drugim turnusie to ich czas gonil, wiec z tych 5 tyg odchodzi 8 dni to juz jest 4 tyg. Zoldu ponad 500zl to sie chyba oplaca, niezla przygoda. Niektorzy placa, zeby zaplacic za kursy SURVIVALA czy cos w tym stylu, ja po 1 dniu na poligonie juz wymieklem, a tylko sie czolgalismy z pelnym wyposazeniem . Maska op i te inne.

Zapraszam do obejrzenia fotek na [www.ksr607.prv.pl] gdzies tam nawet jestem.

Co prawda jedzenie rewelka nie byla, ale prawie codziennie dawali butelke wody gazowanej lub nie- do wyboru. Czasami im sie zdarzylo cos przyrzadzic, ze lepiej smakowalo niz w domu! ale to rzadko, moze z 2 razy sie przydarzylo .

Reasumujac jak na 4 tyg to polecam, mamy wakacje, mozna pozwiedzac, jeszcze nam za to placa! Jezeli przysla mi zaproszenie to jeszcze raz pojde zrobic sobie kolejny stopien. Aha aktualnie mam kaprala- kazdy dostal , polecam!

[http://www.sfd.pl/temat161397/]

schranz
 Wysłana - 7 grudzień 2005 10:41      [zgłoszenie naruszenia]

a skad jestes jesli mozna wiedziec i na jakiej podstawie wysylaja w dany okreg ja np jestem ze szczecina to chyba do bieszczad mnie nie wysla :)i to przeszkolenie jest dobrowolne? jak na nie sie nie pujdzie to wtedy idzie sie juz pod przymusem na te 3 miechy co pisalo na stronie monu(koles na tym byl bo na po nie poszedl)i co np jak ktos ma prace ?wtedy odrazu do rezerwy czy jak bo malo ktory pracodawca by sie na takie cos zgodzil,na jednej z fotek widac flaszki hehe pewnie ladnie imprezowaliscie ,a jest kontakt w ogole ze sluzba zawodowa ?czy to calkiem odzielny budynek itd. fali tam chyba niema :) i po ile osob w pokojach i jak z prysznicem bo w prawdziwym woju to zadko sie kapia z tego co slyszalem :)i po tym przeszkoleniu idzie sie juz do rezerwy?

korian
 Wysłana - 14 grudzień 2005 21:13      [zgłoszenie naruszenia]

Fajne foty

Co do: "i to przeszkolenie jest dobrowolne? jak na nie sie nie pujdzie to wtedy idzie sie juz pod przymusem na te 3 miechy co pisalo na stronie monu" to: Jeśli zdasz egzamin z PO, dostajesz kwita i jeśli wyślesz go do swojego WKU zostaniesz przeniesiony do rezerwy ze stopniem szeregowego (po ukończeniu studiów). Jeśli chcesz możesz wysłać podanie o przeszkolenie wojskowe na poligonie i wtedy (nie muszą się zgodzić, ogólnie zależy od liczby chętnych) zostajesz skierowany na poligon. Po przeszkoleniu zdajesz egzamin. Jeśli go zdasz dostajesz kaprala, jeśli nie wychodzisz szeregowcem. Tak to wygląda jeśli chodzi o to co ja słyszałem. Pozdrawiam.

Zmieniony przez - korian w dniu 2005-12-14 21:14:38

Specjalista -

Nowieńkij
 Wysłana - 14 grudzień 2005 22:13      [zgłoszenie naruszenia]

To nie do ciebie olexy, nic osobistego, ale nie mogłem się powstrzymać:

Kaprale

Lecz kiedy nadejdzie godzina powstania, magnatom lud ucztę zgotuje,
muzykę piekielną zaprosi do grania, a szlachta niech wtedy tańcuje.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 15 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Przeszkolenie wojskowe dla studentów

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15