FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9084 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
Przypomnienie ANG 
[powiadom znajomego]    
Autor "Przypomnienie ANG"   

motozeta
 Wysłana - 9 listopad 2014 21:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

WITAM INSO KOLEGÓW

Sytuacja wygląda tak, że od kilku lat nie używałem języka ANG, posługiwałem się nim wtedy na poziomie B2. Teraz chciałbym sobie poprzypominać i w dalszej perspektywie zdać egzamin FCE.
Macie jakieś sprawdzone podręczniki/kursy online?

Dzięki

Money, money, money Must be funny In the rich man's world
Money, money, money Always sunny
In the rich man's world

INSOMNIA
 Wysłana - 9 listopad 2014 21:53      [zgłoszenie naruszenia]

U mnie dobre efekty,żeby odkurzyć zdolności językowe,dało pare seansów filmowych w oryginalnej wersji

ewentualnie z niemieckiego dobry jest multimedialny kurs 'profesor klaus',a jego odpowiednikiem z tego samego wydawnictwa tyle,że do angielskiego, jest 'profesor henry'

Zmieniony przez - Vayo w dniu 2014-11-09 21:54:08

nastic
 Wysłana - 11 listopad 2014 10:59      [zgłoszenie naruszenia]

Obecnie mam taki sam zamiar.

Seriale po ang z ang napisami, z rzeczy do nauki podobały mi się najbardziej wydawnictwa EDGARD (właśnie z tego jest seria tych profesorów), z powtórki gramatyki English in Use; w większych miastach pewnie znajdziesz darmowe spotkania z ludźmi i konwersacje po ang.

motozeta
 Wysłana - 12 listopad 2014 11:02      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki :) Sprawdzę

Właśnie słyszałem o rozmowach na skype, że są jakieś grupy
Nastic długą miałaś przerwę od języka?

In the rich man's world

watch3r
 Wysłana - 29 listopad 2014 20:22      [zgłoszenie naruszenia]

Zacznik sluchac podcastow, wygoogluj sobie Luke's English podcast, gosciu je nagrywa od lat, bardzo fajnie mowi - dykcja, neutralny brytyjski akcent itd. Mozna je za darmo sciagac z jego oficjalnej strony

motozeta
 Wysłana - 30 listopad 2014 23:27      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki

In the rich man's world

warek12
 Wysłana - 18 grudzień 2014 09:56      [zgłoszenie naruszenia]

Może zapisz się na jakiś kurs online, jeżeli nie masz zbyt wiele czasu.
Oczywiście warto spróbować odświeżyć sobie język choćby przy pomocy filmów. A reszta to kwestia czasu. Jeżeli masz go pod dostatkiem, to możesz samodzielnie sobie przypominać. Co innego, gdy chcesz go szybko opanować, wtedy kurs będzie optymalnym rozwiązaniem.

pzdr

nastic
 Wysłana - 26 grudzień 2014 07:29      [zgłoszenie naruszenia]

Dość sporą- ang miałam ostatnio na studiach, czyli z jakieś hmm... 3,4,5 lat temu.

Nie wiem, czy Ci się jeszcze przyda, ale po wielkich poszukiwaniach i godzinach spędzonych w empikach

znalazłam książkę: ANGIELSKI dla średniozaawansowanychh z edgard, (29,90). Moim zdaniem najlepsza dla mnie na powtórkę - nie jest banalna, ale też nie jakaś trudna, akurat dla powtórki. Nie jest za prosta, więc się nie znudzę i nie zniechęcę szybko, materiał znałam, więc do przypomnienia ok, idzie szybko. Podzielona na ileś tam tematów - w każdym tekst, gramatyka (na oko dobrze wytłumaczona np. zestawienie czasów teraźniejszych, ćwiczenia, zwroty, wyrażenia.

Do tego dalej poluję na allegro na english grammar in use.

Z chłopem ustaliłam, że w piątki gadamy tylko po ang (on ma w pracy, dobrze mówi).

Dodatkowo, jak jestem u niego to wszystko oglądamy po ang, z ang napisami (u siebie nie mam czasu oglądać).

Jak nie mam czasu w tyg na naukę języka, to albo klikam sobie duolingo, żeby cokolwiek robić, albo tłumaczę jakąś piosenkę (ok. 30 minut to zajmuje) w tym - najpierw jak najwięcej ze słuchu, potem tekst.

Strasznie z***ali w nowej odsłonie stronę ang.pl, mam nadzieję, że poprawią, bo było tam dużo różnych ciekawych ćwiczeń i materiałów.

ściągnęłam kurs - prof. henry, a w dalszej perspektywie biorę się za kryminały z edgarda.

Zmieniony przez - nastic w dniu 2014-12-26 07:34:30

ridz
 Wysłana - 28 grudzień 2014 14:37      [zgłoszenie naruszenia]

książki, gramtyki, słowniki i jeszcze kursy online... czy to ma zajmować pół tygodnia?

watch3r
 Wysłana - 27 styczeń 2015 23:05      [zgłoszenie naruszenia]

dla mnie ksiazki gramatyczne z edgarda sa slabe, polecam ksiazke First Certificate Michael Vince'a

warek12
 Wysłana - 28 styczeń 2015 10:04       [zgłoszenie naruszenia]

ridz, bez przesady. Ale kilka godzin tygodniowo poświęcić musisz. Nauka czegokolwiek zawsze wymaga poświęcenia jej czasu.

pzdr

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Przypomnienie ANG