FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8997 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
Psy 
[powiadom znajomego]    
Autor "Psy"   

MUTRA
 Wysłana - 2 listopad 2002 16:40      [zgłoszenie naruszenia]

po kolei: to co jest na zdjeciach to mobility a nie agility (świadczy o tym układ i rodzaj przeszkód), na zdjęciach nie ma kaukaza. pudle i teriery nie startują w tej kategorii co psy wzrostu argentino. Zdjęcia z argentino są robione na zajęciach NA torze DO agility (tyczka stacjonaty na pozycji do small, ubezpieczenie na palisadzie)a to bardzo duża różnica(mniej więcej taka jak między porannym joggingiem a biegiem na 100m) na tej zasadzie można się bawić z każdym psem. Jako laikowi można Ci wybaczyć to że nie rozróżniasz zabawy z psem na tzw"niskich płotkach" od tego czym jest agility czyli próby pracy. Polecałbym jednak dokładniejsze zapoznanie się z tematem. na koniec powtórzę jeszcze raz, mimo że mam do tej rasy pewien sentyment i bardzo lubię te psy, to Dogo argentino z racji swojej masy, konstrukcji fizycznej i charakteru (samodzielność i małe "zorientowanie" na przewodnika) nie nadaje się do agility. Mówię to jako zawodnik i miłośnik tego sportu.

"jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

Szacunak Lojalność Zaufanie

INSOMNIA
 Wysłana - 2 listopad 2002 16:52      [zgłoszenie naruszenia]

Mutra czepiasz sie szczegolow bo w pierwszym tekscie bylo napisane o Agility ale nie w stopniu najwyzszym czyli ze nie sa to psy przeznaczone do tego sportu wymieniane bylo pare innych rzeczy i miedzy nimi wlasni Agility wiec nie kladlem nacisku na to.
Co do kaukaza to sorry ale myslalem ze tam wsadzilem to zdjecie nie zauwazylem.
Chcialem przyblizyc sylwetke tego psa i to bylo moim zadaniem.
A co do agility oczywiscie jestem laikiem w tym temacie ale przeciez ja nie napisalem ze to sa idalne do tego psy ale ze tez w jakis tam zawodach moga wystepowac.
Nie pisalem ze to sa topowe zawody itp.
To po prostu moze byc pol profesjonalna zabawa.
Ok koncze to juz bo do jednego wyrazu to jeszcze tyle sie nie napisalem ;)
Pozdrawiam

Zawsze udawaj dobrego, oszukasz nawet Boga ;)

MUTRA
 Wysłana - 2 listopad 2002 17:09      [zgłoszenie naruszenia]

nie czepiam się szczegółów tylko prostuje braki merytoryczne. Jeżeli by tak brać sprawę to wszystkie psy się nadają do wszystkiego a tak niestety nie jest. skończyłem

"jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

Szacunak Lojalność Zaufanie

INSOMNIA
 Wysłana - 2 listopad 2002 21:53      [zgłoszenie naruszenia]

bardzo fajny artyk. - tez kocham psy - mam 5 w domciu - kochane zwierzaki

ja to ja

INSOMNIA
 Wysłana - 17 listopad 2002 15:17      [zgłoszenie naruszenia]

A tak btw tej rasy to poczytajcie sobie na [http://www.dogoargentino.4lapy.pl/] :)

Pozdr. De\/@$t0

jakryc
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 17 listopad 2002 16:10      [zgłoszenie naruszenia]

Ramirezzz - sog.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM...

INSOMNIA
 Wysłana - 17 listopad 2002 16:24      [zgłoszenie naruszenia]

jakryc dzieki

Zawsze udawaj dobrego, oszukasz nawet Boga ;)

jakryc
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 17 listopad 2002 18:05      [zgłoszenie naruszenia]

zasłuzyłes.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM...

INSOMNIA
 Wysłana - 5 styczeń 2003 02:25      [zgłoszenie naruszenia]

troche spoznione..:)
wszystkie psy moga brac udzial w agility (w koncu o to chodzi) a to ze nie beda odnosily takich sukcesow jak bordery i belgi to co innego :) w kocu to owczarki... ja jak se kupie takiego Kelpie to zniszczy wszystkie belgi i bordery :P (marzenia..:))
pozdro

MUTRA
 Wysłana - 5 styczeń 2003 14:57      [zgłoszenie naruszenia]

witam, witam kogoz to ja widze......

BROŃ (miecze,sai,itp.), DUŻY WYBÓR, TANIO!!!! INFO I PYT. NA MAILA
MAFIA SFD RULEZ
Szacunek Lojalność Zaufanie

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 8 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Psy

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8