Dzien dobry :) Na poczatku dodam ze jestem facetem :P A pytanie hmm niewiedzialem gdzie zadac i jak zatytulowac dlatego to tak wyglada. Dobrze wiec przejde do pytania. Ostatnio slyszalem ze kobieta przy porodzie ma nacinan pochwe a pozniej zaszywaja te naciecie. Szczerze mowiac wydaje mi sie to malo wiarygodne no chyba ze przy niewystarczajacym rozwarciu. No ale tez jakos ciezko mi w to uwierzyc xD Moze ktos wie czy to prawda ??
takie nacięcie od pochwy do odbytu zawsze sie wykonuje przy porodzie, po to żeby samo nie pękło, bo pęknięcie się gorzej goi
Zmieniony przez - Doom-ek w dniu 2006-05-04 22:50:55
Nikt Was nie jest wstanie tak pokochać i zaakceptować jak kobiety. Przy nich nie musicie udawać jak przy kolegach bo jak pokochają na długooooo (ale nie zawsze
errata: to nie pochwa jest nacinana lecz krocze - to po primo
a po sekundo - nie zawsze jest nacina, zalezy od elastycznosci miesni krocza oraz wielkosci dziecka
tertio - nacinanie odbywa sie w czasie skurczy partych, co oznacza, ze jest praktycznie bezboloesne; szycie zas moze byc wykonane w znieczuleniu miejscowym ...
chyba, ze sie trafi na lekarza rzeznika - ale to wowczas juz zupelnie inna kwestia ...
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję.