Witam tak jak w temacie, jestem zainteresowany praca ratownika medycznego i w związku z tym mam kilka pytań. Po pierwsze czy są prowadzone studia zaoczne o kierunku ratownik medyczny? Po drugie jak kształtują się zarobki w tym zawodzie. Moim zdaniem to ciekawa praca i zastanawiam się czy nie warto podjąć się tego. Za odp. z góry dzięki
kumpel pracuje, praca w trybie 12/24, zarobki rzędu 1400zł na rękę, wyżyć tylko z tego jest chyba bardzo ciężko ale można jeszcze dorobić
i to nie są studia tylko studium 2 letnie z tego co pamiętam
Nom to jest studium 2 letnie dzienne.Tez sie zastanawialem czy isc na to bo na medycyne za malo ambitny jestem.Zarobki sa male na karetce niestety i nie zawsze w swoim wojewodztwie jest wolne miejsce w szpitalach.Takie nie bardzo ogolnie, dlatego ja zrezygnowalem.
A ratownik medyczny moze wypisywac recepty? tzn. trzeba wtedy podpisac z nfz umowe ale bez specjalizacji medycznej chyba nie bardzo co?
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję.