mam pytanko! czy ostanio zdarzyło się wam może odebrać telefon i usłyszeć w słuchawce jakąś odgrywaną reklame np. ostatnio coś krzysztof krawczyk śpiewał
W****iło mnie to bo wydzwaniają dopóki nie odbierzesz a ostanio ZA***IŚCIE mi się nie chciało wstawać no ale musiałem :/
Mam wrażenie że zaczęło się to od czasu gdy podałem swój numer telefonu jakiemuś pasztetowi który chodził po domach i przedstawiał się za pracownice jakiejś firmy która zbiera informacje do nowej książki telefonicznej.
Śmierdzi mi tu jakimś wałkiem a po ostatniej akcji jestem w****iony !!
Mam wrażenie że zaczęło się to od czasu gdy podałem swój numer telefonu jakiemuś pasztetowi który chodził po domach i przedstawiał się za pracownice jakiejś firmy która zbiera informacje do nowej książki telefonicznej.
Jeżeli dzwoni telemarketer, to ma obowiązek powiedzieć, skąd ma Twoje dane - a Ty możesz z tą wiedzą zrobić to, na co masz ochotę (np. zażądać "wykreślenia" siebie z ich listy).
Jeżeli to nagranie puszczane z taśmy to ja nie wiem co z tym możesz zrobić. W każdym razie jest to legalne, tak się przecież reklamowały partie w ostatnich wyborach chociażby. Choć chyba i na angraniu powinny być stosowne informacje, tzw. formułka GIODO (Główny Inspektorat Ochrony Danych Osobowych), ale powiem szczerze, że nie jestem pewny. Pół biedy, jakbyś wiedział co podpisałeś