Autor |
"Renault Megane II" |
|
Andrzey
|
|

Witam,
po niemal co do dnia 2 latach, Meganka poszła sie yebać (spaliła się podczas jazdy, wyleciała w powietrze) nie polecam nikomu
|
|
uuu...
|
|
jakieś szczegóły ?
 |
|
|
Andrzey
|
|
Tak naprawdę nie wiadomo co było przyczyną, do tego już się nie dojdzie. Tylko dzięki jakiemuś kierowcy, który jechał za mną i długimi światłami dawał mi znać, że coś sie dzieje (widział ogień pod maską, ja z pędem auta nie zauważyłem). Zacząłem hamować silnikiem i ręcznym, bo przewody od hamulca zdążyły się przepalić. Wtedy dopiero buchnął ogień z maski. Tyle co zdążyłem uciec z żoną i oddalić się i po chwili wyleciał w powietrze. Jak na ironie, jedyne co ocalało to... gaśnica
|
INSOMNIA
|
|
a podobno auta tylko na filmach wybuchają  |
 |
|
|
uuu...
|
|
zaraz przyjdzie thomy i ci wyjasni ześ glupek bo renowke kupiles trza bylo e46 brac !
|
|
smutasny
|
|
:o
dobrze, że nic się nie stało |
 |
|
|
bandit_00
|
|
I tym razem thomy chyba miałby rację :) |
 |
|
|
uuu...
|
|
|
|
bandit_00
|
|
To dawaj przykład z forum. Albo skądkolwiek. |
 |
|
|
uuu...
|
|
serio? przeciez to mogl byc zwykly przypadek , awaria 1 na 100000 ktora to spowodowala
[polska-refleksje.************/2014/09/samozaplon-samochodu.html]
Coraz częściej dochodzi do samozapłonu samochodów i statystyki mówią, że jest to około 100 pożarów samochodów w całej Polsce w ciągu roku. To śmiertelnie niebezpieczne zjawisko może wystąpić praktycznie w każdym pojeździe. Płomień powstaje, gdyż w wyłączonym samochodzie prąd nadal płynie i w połączeniu z korozją styków daje iskrę, co w efekcie kończy się samozapłonem pod maską auta. Samorzutnie płoną samochody stojące na parkingach, pod domami, na ulicy czy też w garażach. Najczęstszą przyczyną samozapłonu samochodów bywa zwarcie instalacji elektrycznej, która bywa przeciążona nadmiernym ogrzewaniem, nieodpowiednio zabezpieczonych instalacji elektrycznych lub też zbyt starych i źle zabezpieczonych, a także z powodu wad konstrukcyjnych, złej naprawy auta lub niedbalstwa właściciela. Bywa, że do samozapłonu dochodzi wtedy, gdy z silnika wycieka nam olej, czy też pojawi się iskra z przegrzanych hamulców.
Zmieniony przez - uuu... w dniu 2016-08-15 00:01:02
|