Witam Po długim poszukiwaniu auta, przedstawiam wam mój najnowszy sprzęt - Renault Megane II 1.6 16V 115KM Grandtour z 2007r. Nigdy nie planowałem kupić francuza, ale ile właścicieli tyli opinii, więc postanowiłem sam się przekonać co do tej marki.
Autko kupione miesiąc temu. Do tego czasu wymieniony kompletny rozrząd, filtry, pompy, oleje. IMO teraz mucha nie siada. Jako, że auto kupiłem z myślą na lata, planuje wrzucić go na wiosnę bądź lato w LPG. Całkiem fajnie wyposażony, jedynie czego mi brakuje to tempomatu Najlepszy plus to ogromny bagażnik no i jak na gabaryty to bardzo ładne spalanie.
Średnio mi się podobają plastiki we wnętrzach Renaultów, wszystko jest jakieś takie chropowate i sprawia wrażenie zabawkowego i taniego. Jest tak trochę, czy ja mam jakieś uprzedzenie?
Ogólnie auto fajne z zewnątrz, mnie się podoba. Wrzuć jakąś felgę tylko
Jeśli chodzi o wnętrze to zwyczajnie jest zrobione z kiepskiego jakości materiału, np. jadąc po nierównościach plastiki 'trzeszczą' ale to jest standard w Renault, także masz rację Na wiosne rozejrzę sie za jakąś felgą, to na pewno