Autor |
"Robert Lewandowski " |
|
LordOfLife
|
|
Tu naprawdę nie trzseba być geniuszem, ani super analitykiem aby stwierdzić, że Lewy jest bardzo dobrym napastnikiem. Tym, którzy starają się podważyć jego klasę proponuję obejrzeć pięć ostatnich jego spotkań,śliedzić każdy jego ruch na boisku, nie tylko piłkę. Ustawianie się i jego inteligentne poruszanie się po boisku to jego atuty. A bramki mówią same za siebie. |
 |
|
|
LordOfLife
|
|
Robert Lewandowski został nominowany do 78. Plebiscytu "Przeglądu Sportowego" i TVP na 10. Najlepszych Sportowców Polski. |
 |
|
|
herbu3
|
|
to prawie jak nominacja do Złotej Piłki
 |
|
|
dort
|
mistrzu kiczu
|
|
i złoty but też na wyciągnięcie ręki
Ekspert -
 |
|
|
Black Pete
|
|
Żeby się nie skończyło na Złotych Gaciach
|
|
LordOfLife
|
|
Robert Lewandowski z Borussii Dortmund po raz trzeci w sezonie znalazł się w jedenastce kolejki Bundesligi magazynu "Kicker". Polski piłkarz w sobotnim meczu z FSV Mainz (2:1) zdobył dwa gole i z dorobkiem dziewięciu jest współliderem klasyfikacji strzelców. |
 |
|
|
dort
|
mistrzu kiczu
|
|
i viceliderem klasyfikacji kanadyjskiej
Ekspert -
 |
|
|
Czorny90
|
|
W tym sezonie zdobył już koło 15 goli więc chyba nie jest tak źle.
Myslę, żę w 10 napastników w Europie jest spokojnie. |
Ekspert -
 |
|
|
LordOfLife
|
|
Gdzieś wyczytałem ostatnio, że w tym sezonie statystykami ustępuje tylko Messiemu, Ronaldo, Forlanowi, Falcao, Cavaniemu i jeszcze jednemu. |
 |
|
|
maciej8222
|
|
Było 13 kolejek w jednej Lewy grzał ławę, więc na 12kolejek 9 goli to bardzo ładnie według mnie i chyba 4 gole w lidze mistrzów na 5 meczów
|