FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5940 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
Router jako odbiornik wifi? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Router jako odbiornik wifi?"   

_Jogibabu_
 Wysłana - 29 maj 2017 10:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam speców
Mam pytanie z tym, że z elektroniką użytkową jestem na bakier więc pozwolę sobie je przedstawić łopatologicznie.

Mam do dyspozycji telefon z kartą sim z nielimitowanym LTE i router TP-Link model TL-WR841N(PL). W komputerze stacjonarnym nie ma karty wi-fi. Komputer chciałbym przenieść do mieszkania w którym nie ma kablowego dostawcy internetu.

Czy da się przy wykorzystaniu z telefonu opcji Router wi-fi przekazać sygnał w taki sposób żeby korzystać z internetu na komputerze czy pozostaje tylko dokupienie odpowiedniej karty do odbioru?

Próbowałem już odłączyć kabel sieciowy od routera i zostawić go połączonego tylko z komputerem, w telefonie w urządzeniach dozwolonych wprowadzając adres LAN MAC i WAN MAC z naklejki na routerze ale w żadnym przypadku nie znaleziono nowej sieci.

Pomoże ktoś?

jeronimooo
J.B.
 Wysłana - 29 maj 2017 12:21      [zgłoszenie naruszenia]

nie prościej zrobić z telefonu router po kablu USB ?

_Jogibabu_
 Wysłana - 29 maj 2017 12:57       [zgłoszenie naruszenia]

Może i prościej. Ale jak? Telefon to Galaxy J5.

E: Znalazłem opcję w telefonie, pokombinuję z nią.

W ustawieniach udostępniania internetu zaznaczyłem "Router USB".
Po włączeniu w kreatorze znajdowania nowej sieci pojawiło się nowe połączenie i ikonka stanu na dolnym pasku pokazuje prawidłowe połączenie. Mimo to strony nie ładują się. Coś jeszcze trzeba zrobić albo skonfigurować?

E2: Pomógł restart komputera, teraz każdorazowo po podłączeniu telefonu automatycznie wyszukuje nową sieć.

Dzięki jeronimooo za naprowadzenie na rozwiązanie bo w ogóle nie wiedziałem, że w telefonie jest taka opcja.
SOG poszedł.

Problem rozwiązany, proszę moderatora o ewentualne usunięcie tematu.

Zmieniony przez - _Jogibabu_ w dniu 2017-05-29 13:59:43

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Router jako odbiornik wifi?