FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7975 razy ¬

ROZRYWKA | Poprawiamy naturę
Rower holenderski w stylu Retro  
[powiadom znajomego]    
Autor "Rower holenderski w stylu Retro "   

ichbinich
 Wysłana - 10 maj 2015 17:13        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Bardzo podobają mi się rowery w stylu retro. Prosta, klasyczna rama, wygodne siodełko, duże koła, osłony na koła, duże światła. Noszę się zamiarem zakupu takiego modelu - ROMET Retro 7.
Co o nim sądzicie? Czy warto jest swojej ceny?
Będę nim jeździł raczej rzadko, na krótkie dystanse, do kościoła, do sklepu, głownie po twardej nawierzchni.
Jak oceniacie stosunek jakości do ceny?

[http://www.romet.pl/Rower,RETRO_7,10,681,682,14142,2015.html]

Heinek
 Wysłana - 11 maj 2015 12:56      [zgłoszenie naruszenia]

Trąci hipsterem, mam podobny tylko że kupiony przed 2 wojną światową, da się na nim jeszcze jeździć. Jak ci się podoba to sobie kup, zawsze lepiej rowerem do sklepu skoczyć niż 500m wieźć zadek samochodem, ale to i tak praktycznie służy tylko do lansu.

Znajomy przytargał jakiś cudowny rower z zagranicy warty coś z 8k taki składany, kosmiczny i ani razu nie widziałem żeby nim gdzieś jechał. Więc przemyśl czy nie będzie Ci szkoda się tym przemieszczać w obawie o to ze ktoś zakosi nietanią zabawkę.

INSOMNIA
 Wysłana - 11 maj 2015 14:10      [zgłoszenie naruszenia]

wstydzilbym tym jedzic.
uzytecznosc zerowa i wyglada jak sprzet rekraacyjny oddzialu geriatrycznego

skad u ludzi pomysl na taki wybryk? nostalgia? klimat retro-zlom? starczy umysl w mlodym ciele?

Zmieniony przez - mxs w dniu 2015-05-11 20:15:32

Pitrekkk
Laska
 Wysłana - 12 maj 2015 08:49      [zgłoszenie naruszenia]

uzytecznosc zerowa

Dlaczego.
Czym on sie rożni od miej hipsterskiego roweru miejskiego?

.

Specjalista -

ichbinich
 Wysłana - 12 maj 2015 17:21      [zgłoszenie naruszenia]

Ogólnie lubię styl retro.
Użyteczność raczej wysoka. Kupując taki rower mam praktycznie cały osprzęt, wszystkie akcesoria żeby wyjechać na miasto.
W przypadku tych wypasionych nowoczesnych rowerów, mamy wiele niepotrzebnych dodatków, jakieś sprężynki, plastikowe błotniki, które tylko częściowo ochraniają przed zabrudzeniem, albo brak błotników jak w przypadków rowerów crossowych. Kiedyś kupiłem taki nowoczesny rower. Miał błotnik przykręcony z przodu do ramy. I jak skręcałem to pięknie bryzgałem sobie błotem po nogach. Mój brat kupił sobie ostatnio crossa. Aby normalnie nim jeździć musiał jeszcze dokupić akcesoria takie, jak chociażby błotniki.

INSOMNIA
 Wysłana - 12 maj 2015 19:25      [zgłoszenie naruszenia]

uzytecznosc "zerowa" bo w moim odczuciu ciezej sie smiga takim rowerem.
na rownym asfalcie ok, ale juz gorki beda wiekszym wyzwaniem niz na "normalnym" rowerze, nie mowiac o szutrze i lesnych sciezkach. to mialem na mysli

Zmieniony przez - mxs w dniu 2015-05-12 19:25:12

matand
 Wysłana - 12 maj 2015 21:36       [zgłoszenie naruszenia]

Szczerze to na leśnych ścieżkach, drogach polnych jeszcze lepiej niż na zwykłym crossie a to ze względu na opony. Sporo jeździłem i porównanie mam. Zresztą nie tylko ja to wśród znajomych zauważyłem, tą pseudoużyteczność opony bieżnikowanej "górsko" w crossach czy popularnych góralach

Gdy puścisz 3-4 utworki nieznane, ludzie uciekają na małą salę...
wszyscy mówia nie nie, ja nie słucham disco-polo,
a znają słowa. Ja sie pytam skąd?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Rower holenderski w stylu Retro