Moim hobby poza muzyk± jest rower. Raz mo¿e dwa w tygodniu dobieram siê do mapy okolic mojego miasta i wyznaczam sobie trase (tak± 30-50km (kidy¶ sie zapêdzi³em i pojecha³em oko³o 80km)) i w drogê. To jest jak na³óg i dlatego muszê sobie kupiæ rower (ten po¿yczam) wiêc mo¿e jeste¶cie mi w stanie co¶ dorad¼iæ w rozs±dnej cenie bo ja siê na tym nie za bardzo znam (wiêkszo¶æ moich tras to asfalt).
Moje trasy oczywi¶cie zawieraj± czasem atrakcje np. jadê nad jezioro lub zalew (a tak swoj± drog± to ciê¿ko znale¼æ partnera na tak± wycieczkê - chociarz to te¿ zale¿y od dystansu dlatego najczê¶ciej je¿dzê sam .
Ja mam to samo. Te¿ uwielbiam je¼dzic rowerem. Obieram trase na mapie i jade gdzie wzrok poniesie...raczej do 40km dziennie. Co do rowerów: Je¿eli je¼dzisz po asfalcie to kup sobie raczej co¶ lekkiego, na wzór kola¿ówki itp. Ale jesli obierasz ró¿ny teren to najlepszy bêdzie góral. Jak kupujesz rower to zwróæ uwage na jego mase. Nie wiem jak teraz, ale ze 3 lata temu tañsze górale by³y po prostu ciê¿sze od tych dro¿szych i ja w³a¶nie siê na to naci±³em. Pozdrowienia dla wszystkich rowerzystów .
Moim hobby poza muzyk± jest rower. Raz mo¿e dwa w tygodniu dobieram siê do mapy okolic mojego miasta i wyznaczam sobie trase (tak± 30-50km (kidy¶ sie zapêdzi³em i pojecha³em oko³o 80km)) i w drogê. To jest jak na³óg i dlatego muszê sobie kupiæ rower (ten po¿yczam) wiêc mo¿e jeste¶cie mi w stanie co¶ dorad¼iæ w rozs±dnej cenie bo ja siê na tym nie za bardzo znam (wiêkszo¶æ moich tras to asfalt).
Moje trasy oczywi¶cie zawieraj± czasem atrakcje np. jadê nad jezioro lub zalew (a tak swoj± drog± to ciê¿ko znale¼æ partnera na tak± wycieczkê - chociarz to te¿ zale¿y od dystansu dlatego najczê¶ciej je¿dzê sam
dziêki za podpowied¼ w sprawie kupna, ju¿ uzbiera³em wiêkszo¶æ sumy i coraz czê¶ciej odwiedzam sklepy rowerowe, s³ysza³em ¿e rowery w hipermarketach to szajs ale z kolei one s± tañsze i wogóle ludzie robi± mi mêtlik w g³owie ale jako¶ to bêdzie, i jeszcze jedno ma³e pytanko jesli chodzi o górala to lepiej kupiæ z amortyzorami czy bez?
Mam a w zasadzie mia³em podobne hobby (obecnie je¿d¿e raczej tylko do pracy) 2 razy wybra³em siê z Poznania nad morze rowerkiem z pe³nym ekwipunkiem - to jest niez³e zajêcie zawsze mi siê podoba³ taki rodzaj wypoczynku. Troche kilometrów siê przy okazji nakula³o, zdzrzy³o siê nawet jednego dnia 220 - dniówka
Du¿o te¿ wyje¿d¿a³em dooko³a mojego miasta zamieszkania na "trochê" krótsze trasy z powrotem do domu.
Nad morzem by³em pierwszy raz na góralu, drugi ju¿ trekkingiem - sprawdzi³ siê le[piej ten 2.
Pozdrawiam. Tomek
Moderator dzia³ów: Aktualno¶ci, Sporty ogólnorozwojowe, Nasze hobby & Strongman i trójbój si³owy
"Na tyle jeste¶ dobry, na ile jest dobry twój najs³abszy punkt"