Myśle że kto wygra wybory to raczej wiadomo pozostaje więc pytanie co zmieni przyszły rząd a jakich zmian My sobie życzymy. Jaka będzie jego polityka wewnętrzna jaka zagraniczna czy będziemy lepiej leczeni czy może lepiej opłacani czy , czy może ..za dużo tycj może ale jakieś nadzieje na zmiany Mamy więc?
Najpierw musi miec wiekszosc koalicyjna,samo wygranie nie daje gwarancji rzadzenie,ale pis z kukizem raczej beda mialy ta wiekszosc,tyle ze nie wroze,zeby dlugo ta koalicja sie utrzymala kukiz bedzie chcial rzeczy ktorych pis nie bezie w stanie im dac
Ja bym sobie życzył, bo w więzieniu wylądowało trochę ludzi z PSL i PO, np. tych od Min.Skarbu co to sobie pija, lulki palą, miliardy w górnictwo bezmyślnie pompują, aż tu nagle pierdyknęło ... (cytując klasyczną blondynkę)
To tak na początek.
minner PSL to partia z ktorej startowales w wyborach samorzadowych,nie dostales sie do na nich jedziesz,pewnie inaczej bys gadal jakbys sie zalapal wtedy.
Ale w każdej partii są tacy ludzie jak z np. funkcjonujący z górnictwie.
To że startowałem z PSL, to już Ci tłumaczę dlaczego, ano dlatego że w Polsce nie możesz sobie wystartować "sam" ot tak, musisz być wystawiony na listę przez jakiś komitet, a że akurat dostałem propozycję startu jako BEZPARTYJNY z listy PSL, i znałem stamtąd kilka osób to dlatego od nich wystartowałem. Tyle. Nigdy nie miałem legitymacji partyjnej, czy to PSL czy innej partii.
Tak ale żeby utworzyć komitet to musisz chyba wystawić w każdym okręgu osobę, krótko mówiac musisz już mieć jakieś grono zainteresowanych i zorganizowanych osób, potem rozliczanie tego wszystkiego, ogólnie sporo zabawy.
Najpierw musi miec wiekszosc koalicyjna,samo wygranie nie daje gwarancji rzadzenie
Skoro pisze "przyszły rząd" to znaczy że będzie taka większość. Nie pamietam takich wyborów z których nie było potem rządu. nie wroze,zeby dlugo ta koalicja sie utrzymala
Znaczy nie jesteś optymistą? bo w więzieniu wylądowało trochę ludzi z PSL i PO, np. tych od Min.Skarbu co to sobie pija, lulki palą, miliardy w górnictwo bezmyślnie pompują
Do więzienia nie wsadza się troche ludzi lecz tych z imion nazwisk za konkretne czyny.
A swoją drogą to jest ciekawe bo przeciwnicy Platformy twierdzą że górnictwo trzeba wspierać jeden z nich nawet prezydentem został a Ty byś za to wsadzał do pierdla to jak to w końcu jest ?
Czy bezmyślne pompowanie miliardów nazywasz pomocą ???
To tak jak by alkoholikowi podawać wódkę, bo przecież po tym czuje się lepiej.
On napisal "mysle,ze kto wygra wybory to wiadomo" wygrac wybory to nie oznacza miec wiekszosc w sejmie
A kwestii koalicji pis-kukiz jestem realista,moim zdaniem pis majac za soba prezydenta bedzie chcial zrobic z kukiz "koalicjanta na kolanach,ktory je z reki" na co kukiz sie nie zgodzi
Ty chyba nie rozumiesz problemu.
Może nie rozumiem ale to jest pikuś (nie wskazałeś które pompowania masz na myśli)bo takich nie rozumiejących są miliony dzieki którym wygrywa się wybory. Wiec jaki wybór ma minister? Być rozumiejącym i przegrać wybory czy zachowywać się jak wymagają wyborcy?