Autor |
"SEDAN/SUV, Automat, 55 kafli " |
|
Thomy20
|
|
Nie wiesz jak się olej miesza? Dolewając świeży olej po ćwierć litra nie zapewnisz że olej będzie czysty.
|
INSOMNIA
|
|
#Janusze serwisu  |
 |
|
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
Jesli dealer placi za wymiane oleju to kumu zalezy zeby wydluzyc interwaly wymiany oleju ? Jemu czy klientowi ?
 |
|
|
Thomy20
|
|
Jak to dealer płaci? Przecież to klient płaci za wymianę oleju
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
Przeczytaj moj post na poprzedniej stronie bo nie chce mi sie pisac 3 raz
 |
|
|
Thomy20
|
|
Z tego co napisałeś jak dobrze zrozumiałem to salon w którym kupujesz auto za 150tys.zł robi taką promocje że przez 3 lata wymiana oleju przez 3 lata gratis promocja jak chory przyciąga klientów jak muchy do gvwna. Olej z filtrami kosztuje max 200zł tak więc 200zł zaoszczędzi na rok czyli w ciągu okresu gwarancyjnego delikwent z autem za 150 tys.zł zaoszczędza 600złkosztem zatarcia silnika normalnie promocja
|
Neptas
|
|
|
|
Thomy20
|
|
Ciekawe w jakim aucie olej wyniesie cię 600zł chyba w czołgu.
|
matand
|
|
To jest tak że każdy chce się czymś wyróżnić i robi promocje w celu ściągania klienta. Jak fiat robi to co, opel ma nie zrobić czy ford?
Raz jedni dadzą ci komplet alufelg, to drudzy wtedy olej. Raz drudzy lepszy system nagłośnienia czy z radiem z bluetooth w cenie jak np teraz skoda, to kto inny zrobi wymiany oleju.
Za rok systuacja będzie odwrotna, że ci będą robic serwis klimy i olej przez 3 lata, a drudzy będą dawać nawigacje a trzeci dadzą półskóry. Kto inny się wybije z gwarancją na silnik i ogólne podzespoły przez 7 lat jak np KIA tam kiedyś...
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-05-03 14:03:57
 |
|
|
Thomy20
|
|
Rozumiem że firmy robią coś żeby przyciągnąć klientów np. dodatkowy rabat albo opony zimowe gratis lub dywaniki gratis ale nie słyszałem jeszcze żeby była promocja wymiana oleju gratis przez 3 lata a wymianę oleju typu Long Life czyli co 25-30tys.km mają prawie wszystkie firmy no bo co mi z tego jak kupię auto za 100tys.zł a nie będzie nie stać wymienić oleju za 200zł i zarżnę silnik to bez sensu.