Autor |
"SEDAN/SUV, Automat, 55 kafli " |
|
matand
|
|
Uwierz mi że opony za 1500zł też nie będą wyzwaniem jak ktoś kupuje auto za sto tysięcy a takie auta głównie biorą firmy żeby uniknąć płacenia podatku na końcu roku.
 |
|
|
Thomy20
|
|
podaj mi przykład która firma oferuje darmowe wymiany oleju i to przez jaki czas/przebieg bo nie słyszałem o takiej "promocji" ?
|
matand
|
|
ja pisałem ze auta za sto tysiecy kupują głównie firmy/zakłądy aby nie utopić tych pieniedzy w podatku
 |
|
|
Thomy20
|
|
Hakelbery napisał:
Napisze to jeszcze raz long life jest stworzony aby producenci ktorzy sprzedaja nowe auto z pakietem serwisowym zaoszczedzili na wymianach oleju.
Moje pytanie które firmy sprzedają auta z pakietem serwisowym?
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
BMW napewno, wiec jesli BMW to Mercedes i Audi tez. Jedyne co nie podlega wymianie w pakiecie serwisowym w BMW to ceramiczne hamulce.
 |
|
|
Thomy20
|
|
fajne jaja czyli kupuje nową BMW 7-kę za pół miliona a potem komuś szkoda pare stówek na wymianie oleju? jeśli tak to niech jeździ tico.
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
Opel pewnie tez ma takie plany, nie koniecznie trzeba kupowac auto za pol banki. Poszukaj w necie napewno znajdziesz wielu producentow. Nie wiem jak w pl ale w stanach nie tylko marki premium maja takie plany vw tez
 |
|
|
Thomy20
|
|
Opel leje do aut olej GM 5W-30 który kosztuje 90zł za bańkę 5 litrów podczas wymiany wchodzi mi 3 litry więc ok.60zł więc Opel wymieniając mi olej raz na 30tys.km zaoszczędza rocznie 60zł+15zł filtr czyli 75zł i teraz pytanie czy dla 75zł warto ryzykować zatarcie silnika?
|
matand
|
|
Pomiędzy 30 000 jest w połowie 15 000.
To przy piętnastu sobie wymienisz a następne masz gratis i tak kilka razy. To źle że sobie powiesz? - "ot jak fajnie teraz wypada mi wymiana ale darmowa wymiana"
A jakby coś sapali że ingerowałeś samoczynnie, to przecież nie musisz zawieszki pod maską robić że wymieniałeś po 15 tys., tylko jechać na pierwsze według nich 30tys. i niech se do 60tys naklejka wisi jak ją powieszą
Ja problemu nie widze i tak bym zrobił jeszcze się ciesząc z co drugiej darmówki
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-05-04 21:31:50
 |
|
|
Neptas
|
|
Opel leje do aut olej GM 5W-30 który kosztuje 90zł za bańkę 5 litrów podczas wymiany wchodzi mi 3 litry
Przy następnej wymianie pomyśl o czymś lepszym |
Specjalista -
 |
|