Autor |
"SNY" |
|
Kosteczki
|
|
A mnie najbardziej zadziwia w moich snach taka sprawa:
Snie sobie cos ze przed kims uciekam czy cos i wiem ze sie bardzo boje i gdy chce krzyknąc ratunku albo na pomoc to nie umiem z siebie tego wydusic chociaz bardzo bym chcial i przestaje sie tego bac
|
Heshi
|
U1 Bator
|
|
A mi się kiedyś pokemony śniły... To znaczy, że ? Będę je miał w przyszłości? Jeee, moje marzenia się spełniają
Co do up, mam tak samo, niewiem dlaczego, raz miałem tak, śniło mi się, że coś próbuje mnie zabić a nie mogłem krzyknąć ratunku itp.
Czasami mam jeszcze tak, że nie mogę użyć siły w snach np. miałem sen, że się biłem i nie umiałem uderzyć bo tak jakbym siły nie miał... Huh, dziwne.
Zmieniony przez - Heshi w dniu 2008-06-27 21:29:58
|
MrBee
|
|
co do tego bicia to kiedys mialem podobnie .z kim kolwiek prubowalem sie lac to nie dalo rady tak jak bym mial ze 100 kg ciezsze rece :/ |
 |
|
|
Lamior
|
|
Potega snu jest naprawde wielka, wystarczy sobie o czyms intensywniej przed snem pomyslec i chciec to zapamietac, ja od niedawna mam zeszyt przy lozku i pamietam kazdy sen, dla przykladu dziewczyna ktora kocham (a przynajmniej tak mi sie wydaje:P) wyjechala na dluzszy czas, przed snem o niej duzo mysalem i co pojawila sie we snie piekniejsza niz zwykle choc mysalem ze to niemozliwe :D |
 |
|
|
deimien
|
|
.
Zmieniony przez - deimien w dniu 2009-08-02 22:42:39 |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
O mój temat sprzed ponad 4 lat  |
 |
|
|
Thox
|
|
Ja od kilku lat mam podobny sen, ze ktos stoi za mna obejmuje za klatke i zaczyna sciskac, najpierw sie dusze a potem mam wrazenie ze umieram. |
 |
|
|
Nurt
|
|
Chyba założe sobie zeszyt ze snami, bo czasem we śnie to jest lepiej niż na haju :D
Na przykład raz mi się śniło, że szedłem z jakimś drewnianym drągiem ściężką w lesie, dopóki się nie obudziłem.
|
kapsel350
|
|
ja od dwóch miesięcy zaczęłam bardziej interesować się snami.
Mi kiedyś śniła się przerażliwa burza a rano rodzice mi powiedzieli że umarł mój dziadek. To było dziwne. Czasem tak jest
A powiedzcie co myślicie o świadomych snach czyli LD? [lucid dream]Mieliście kiedyś?
Ostatnio zaczęłam o tym dużo czytać i teraz każdej nocy mam coś takiego. To dziwne, bo wszedzie piszą że to sie trenuje, a ja nic nie zrobiłam i ciągle mam w śnie świadomość że jest to sen i robię co chcę, to znaczy że mam pewien zwykły scenariusz, ale jak chcem żeby było coś inaczej to tak się dzieje.
Opowiedzcie o swoich snach świadomych jeśli takie mieliście, albo co wiecie na ich temat.
Będę z tego pisała pracę na maturę więc zależy mi na waszym zdaniu ;]
|
666seth666
|
|
Opowiedzcie o swoich snach świadomych jeśli takie mieliście, albo co wiecie na ich temat.
Będę z tego pisała pracę na maturę więc zależy mi na waszym zdaniu ;]
tyle powiem od siebie byś unikała pozycji ezoterycznych w opisywaniu tematu. Większość z nich to new-agowy bełkot, który tylko napie.przy Ci głupot do głowy. Będąc laikiem w temacie nie odróżnisz chłamu od prawdy.
Skup się na temacie od strony psychologii i biologii mózgu. W języku angielskim powstaje coraz więcej naukowych a przynajmniej bliskich nauce opracowań na ten temat.
No i powodzenia w treningu świadomego śnienia ;)
|