FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 33846 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
STRAŻ GRANICZNA!! 
[powiadom znajomego]    
Autor "STRAŻ GRANICZNA!!"   

Jozoss
 Wysłana - 7 listopad 2004 12:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam
mam pytanie co myslicie o służbie kandydackiej w straży granicznej? i późniejszym zostaniu tam - jak szanse żeby sie dostac??
Może wypowie się ktoś kto służy w SG albo służył (odrabiał wojsko) w SG?

CIEKAW JSTEM WASZYCH OPINII CO W OGŁOLE MYSLICIE O SG? CZY LEPSZE OD MON-u? - POLICJI??

Pozdrawiam!!!SS

szczoota
 Wysłana - 7 listopad 2004 20:12      [zgłoszenie naruszenia]

Co do wyższości SG nad Policja się nie wypowiadam, nie mam pojęcia co wolałbyś robić - dla mnie osobiście praca w SG jest ciekawsza i mniej "stresogenna" - nikt w szerokich portkach z bluza z napisem "CHWDP" od psów Cie nie wyzywa chociaż argument to żaden...

Na służbie zastepczej w SG miałem kolege - szukał dojścia zeby sie tam dostać i za drugim razem udało mu się. No i na służbie kandydackiej się skończyło, a odbywał ją w Bieszczadzkim Oddziale SG, więc o możliwościach pozostania tam zwykł mawiać że jedyny warunek to "plecy szerokie jak wschodnia granica naszego pieknego państwa", więc sam domyśl się jak to wszystko wygląda...

Dodatkowo jeszcze jeden z linków z SFD [http://www.sfd.pl/temat105340/] których na ten temat było pełno...

Pozdrawiam

Czuj się dobrze i myśl że masz rację.

M4ST3R
 Wysłana - 8 listopad 2004 17:15      [zgłoszenie naruszenia]

Zgadzam się z przedmówcą. Żeby zostać w SG trzeba mieć dobre znajomości. To jest rodzinny interes Co do odbywania służby kandydackiej to zależy gdzie trafisz. Ja osobiscie polecam.

Ból to twój największy przyjeciel. Dzięki niemu wiesz, że jesteś ranny i że jeszcze &

Perkin
 Wysłana - 8 listopad 2004 22:57      [zgłoszenie naruszenia]

A ja życze powodzenia w sprawie GS i nie tylko ...pozdrawiam !!!

Perkin
 Wysłana - 8 listopad 2004 22:58      [zgłoszenie naruszenia]

A ja życze powodzenia w sprawie SG i nie tylko ...pozdrawiam !!!

krychulec
 Wysłana - 10 listopad 2004 18:07      [zgłoszenie naruszenia]

M4ST3R gdzie służyłeś. Może nadal służysz

Dowodem na to, że człowiek jest najszlachetniejszym stworzeniem na Ziemi, jest fakt,
że nigdy żadne zwierzę temu twierdzeniu nie zaprzeczyło.
-----------------------------

M4ST3R
 Wysłana - 10 listopad 2004 19:41      [zgłoszenie naruszenia]

Ja służyłem w Śląskim Oddziale Straży Granicznej. 2 m-ce unitarki w Cieszynie, później poł roku na Strażnicy w Ustroniu i reszte służby w Raciborzu. Najmilej wspominam Ustroń gdyż najwięcej się działo ciekawego. Patrole po granicy -pieszo, Land Roverami, TRX-ami, skuterami śnieżnymi. Kontrola pojazdów w strefie nadgranicznej. Dla mnie full wypas. Na unitarce też sie dużo ciekawego działo ale wiadomo jak to za młodego. A na końcu to już więcej leżenia i imprez niż służb. Ale polecam wszystkim. Bardzo dużo zależy gdzie trafisz i co będziesz robił. Bo możesz zostać wartolem i całą służbe chodzić dookoła sztabu. Pozdrawiam wszystkich z poboru WIOSNA 03/04

Ból to twój największy przyjeciel. Dzięki niemu wiesz, że jesteś ranny i że jeszcze &

krychulec
 Wysłana - 11 listopad 2004 20:15      [zgłoszenie naruszenia]

"Bardzo dużo zależy gdzie trafisz i co będziesz robił" - Ja też służyłem tyle, że w Pomorskim OSG i też nie narzekam. Tak jak Ty najpierw unitarka ( u mnie 3 tygodnie ) póżniej kurs dowódców drużyn i kompania odwodowa . Pozdr.

Dowodem na to, że człowiek jest najszlachetniejszym stworzeniem na Ziemi, jest fakt,
że nigdy żadne zwierzę temu twierdzeniu nie zaprzeczyło.
-----------------------------

Jozoss
 Wysłana - 12 listopad 2004 08:04      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam przydział na 01.12.04 doLOSG do Krosna Odrzańskiego - Moze ktoś był - ??

POZDRAWIAM

Pozdrawiam!!!SS

Nomegeh
 Wysłana - 23 styczeń 2005 10:45      [zgłoszenie naruszenia]

mja znajomy tez szedl na celnika placil cos okolo 1000.zl i tak nie zdal. powiedzial ze zdaje 1 osoba na 10 :]

Tu - na dnie życia - zżerają ziele woli mej! >:->

Symbi
 Wysłana - 18 marzec 2005 19:57      [zgłoszenie naruszenia]

Pomozcie!!! Znacie moze jakas stronke o SG w Cieszynie?! Albo macie jakies info na ten temat?! To bardzo pilne!!! Ratujcie!

Misiek...tęsknię...!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 6 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

STRAŻ GRANICZNA!!

Strony: 1 2 3 4 5 6