Autor |
"Scena Czeska czyli Stodolni - ulica ktora nie spi i inne %-)" |
|
NoName90
|
|
w srode jade do pragi, to zlookam, ale w czerwcu jak bylem to 300 koron/g, wiec troche drogo bo to kolo 50zl wychodzilo. (chociaz ja nie pale, dla kumpla rozeznanie robie )
Moze teraz na legalu taniej, chociaz jak w czerwcu bylem to juz niby policja nie scigala, i w kazdej knajpie czy na koncercie jarali. |
Ekspert -
 |
|
|
Miaky
|
|
michal cm sprzedaż dalej jest zakazana także póki co można pomarzyć tam o coffeshopach.
Noname jak wrócisz czekam na relację.
A co do cen itd. najdroższej jest w knajpach i przy granicy np. w Cieszynie wołali sobie 35-40 zł za gram, z tym że jak zaczniesz się targować to raczej "sprzedawca" zejdzie z ceny. Poza tym ludzie z tego co słyszałem robią niezły biznes głównie na polakach. Dużo osób ma w portfelu po odmierzane porcję.
W barach/knajpach już przy wejściu czuć ten słodkawy zapach, ludzie się z tym nie kryją, siedząc przy stolikach w towarzystwie, popijając piwo i kręcąc blanty popalają sobie spokojnie.
Niestety są też tego negatywne strony, a dokładniej niektórzy Czesi nie lubią polaków, spotkałem się z twierdzeniem że ich inwigilujemy, że polska to bardzo pobożny naród, gdzie ludzie boją się palić z wiadomych względów. Czesi też po części boją się trochę, bo dziś mogą a za pół roku okaże się, że za dużo młodych z polski czy krajów sąsiadujących przyjeżdża i dawne prawa wrócą.
Pisząc wyżej, że Czesi nas nie lubią nie mam na myśli tego, że jak widza Polaka wpadają w szał i zaczynają rzucać butelkami, bo ogólnie to wspaniały naród i bardzo mili ludzie, tyle że będąc w jednym barze w Cieszynie odniosłem dziwne wrażenie, że gdy zacząłem rozmawiać z znajomym po polsku "wszystko" zniknęło ze stołów.
W każdym razie polecam się wybrać, nawet do Cieszyna czy do legendarnej Stodolni.
|
 |
|
|
diesel2007
|
|
|
|
WielkiK
|
|
a jak tam stoja pixy czy feta? |
 |
|
|
mjkce
|
|
Witam, dawno nie byłem w Ostravie i tak się zastanawiam czy nadal lepszym dniem na impreze na Stodolni jest piątek od soboty? Pamiętam kilka lat temu piątek był dużo, dużo lepszym dniem, a jak jest teraz? Dzięki za info! |
 |
|
|
phobeus
|
|
jezdzi ktos tam teraz do tej stodolni, chetnie bym odwiedzil
jak ceny, imprezy itp itd? |
Znawca -
 |
|
|
rzeszutti
|
|
Dziś się tam właśnie wybieram :) Jak wrócę to zdam relację - chory byłem na ten wyjazd już od tamtego roku jednak dopiero teraz mi się udało zebrać :D |
 |
|
|
adam800j
|
|
halo:) kto wybiera sie 20.08.2010 do stodolni?? mamy 2 miejsca wolne:) zapraszamy:)okolice tychów:) kontakt email [email protected]
|
adam800j
|
|
halo:) kto wybiera sie 20.08.2010 do stodolni?? mamy 2 miejsca wolne:) zapraszamy:)okolice tychów:) kontakt email [email protected]
|
|
soki87
|
|
warto jechac, ale wódka bardzo droga jest na miejscu, lepiej kupic w jakims tesco albo od razu polską czystą :p |
 |
|