Siema ludziska, mam taki problem że zawsze zamulam po alkoholu, a w ostatecznej fazie po prostu łapię mnie takie zamulenie że jestem bardzo senny, i idę w spać
Przytoczę tu pewną historie:
Mój tryb dzienny wygląda tak że wstaję ok 8-9 rano, praca 8 godz - nie przemęczam się w pracy , następnie do domu, obiad i leniuchowanie, ide spać ok 12 - 1 w nocy więc jakby nie było jest 7-8 godz snu.
Przychodzi weekend, wtedy śpię do ok 10-11 i wtedy są też imprezy
wiadomo wtedy nie idę do pracy, na imprezę idę ok 20 godz, najpierw wchodzi jakieś jedzenie, trochę tłustego, trochę słodkiego, np. jakiś kebab i batonik ew czekolada, no i przychodzi pora na alko, jakieś dwa piwka na początek, później 2-3 drinków (100ml czystej + 100ml rozcieńczacza np. sok z grejfruta)
wszystko to oczywiście rozłożone w odpowiednim czasie
dajmy na to ok. 1 godzina na wypicie jednego browara lub jednego drinka.
miedzy alkoholem wcinam jakieś żarło
czyli po wypiciu takiego "zestawu" przychodzi godz ok 12 - 1 i zaczyna się zamuła
chce mi się spac, oczy się kleją itp.
najgorsze jest ze na nastepny dzien nie wiele pamietam, przegladam zdjecia i nie pamietam kiedy byly one robione, i ze np. siedzialem obok kogos tam.
systuacje ta opisuje z ostatniej "domówki" gdzie jak wiadomo siedzi sie , rozmawia, je żarło i pije oczywiscie .
co robić spece od picia?
może po prostu zbyt dużo alko poniewaz mam słabą głowe?
aaa mam 184 cm wzrostu, i 80kg wagi - sylwetka raczej przeciętna, nie jakiś koks, ani ze mnie wątły chłopaszek.
pozdr
Może po prostu zamulające towarzystwo? Nie ma *******nięcia ani żywej muzyki. Nie wiem jaki masz staż ani jak często pijesz, ale później przychodzi taki etap, że wystarczy wypić flaszke na dwie osoby i na drugi dzień masz dziury w głowie. Na imprezie zachowujesz się okej, nie rzygasz, normalnie ogarniasz, ale rano nie pamiętasz konkretnych rzeczy albo dopiero coś ci zacznie świtać jak inna osoba z imprezy ci o tym wspomni.
moim zdaniem za dużo jedzenia, przynajmniej ja tak mam, że jak za dużo wpyerdalam przy piciu straszna zamuła mi się włącza i nic mi się nie chce. Spróbuj podjeść troszkę przed piciem, podczas nie jeść, ale nażreć się przed snem. No i jak wyżej zamulające towarzystwo też oczywiście może mieć wpływ. Jeszcze jedno, jak nie masz problemów z serduchem, spróbuj walnąć jakiegoś red bulla podczas picia, powinno cię lekko orzeźwić.
staż? hmm mam stały kontakt z alkoholem od jakiś 4 lat, takie imprezy na których jest własnie tyle picia ile napisałem powyżej, zdarzają mi się prawie co tydzień, a przynajmniej 2 razy w miesiącu. tak już od ponad roku.
w tygodniu też często zdarza się taki wieczór kiedy wpadną min. dwa browary, lub jakieś drinki.
trochę wstyd mi jak mówię komuś że nie pamiętam czegoś tam, albo jak muszę odpuścić i idę spać, wychodzę wtedy na miękką pipkę.
dziwi mnie to, zważając na fakt że nie przyjmuje żadnych leków, jedynie zażywam magnez od dłuższego czasu
dodam jeszcze że bardzo rzadko miewam "symptomy dnia następnego" nie zdarzyło mi się aby mnie głowa bolała kolejnego dnia, no chyba że piłem w towarzystwie gdzie paliło się tytoń, wymiotów też nie doświadczyłem, ale wiadomo pragnienie na wodę to jest zawsze no i "kac kupa"
Wstydu nie ma, że spać Ci się chce
i zmień alkohole, to powinna być podstawa
to co mam pić?
zazwyczaj to jest browar, czysta żołądkowa delux, żoładkowa gorzka, żubrówka, whisky, gin, no i czysta i krupnik