Autor |
"Serwis klimatyzacji " |
|
Thomy20
|
|
Dlatego przegląd klimy to jak przegląd LPG jedna wielka ściema
|
matand
|
|
Tyś to jest takie dziecko. duże dziecko nie chłop.
Każdy wie kiedy musi jechać na przegląd by zachować gwarancje czy filtry zrobić, albo co naprawić dajmy na to w klimie/ nie trzeba zaleceń rodem z prl
 |
|
|
Thomy20
|
|
Zazwyczaj się jedzie jak coś nie działa a jak działa to po co grzebać.
|
matand
|
|
W końcu to ty założyłeś ten temat.
A ja są *****e i co rok jeżdżą odgrzybiać klime przy przebiegach 20tys. km no to ich problem ich kasa. Jest popyt to jest podaż. Ty myśl i nie bądź jak stado baranów.
Jeździsz 80% blisko = to nie kupujesz auta z nawigacją, po to by tylko za nią zapłacić dodatkowo. Chyba ze jest okazja. ze wszystkim tak...
 |
|
|
Thomy20
|
|
Jak bym miał dopłacić 10tys.zł za nawigację to wolałabym kupić Larka za 300zł
|
matand
|
|
|
|
Thomy20
|
|
Ale koncerny samochodowe tak pyerdolą żeby serwisować klimę bo jak nie będzie gazu to się zatrze sprężarka i koszt naprawy będzie 5tys.zł prawda jest taka że jak gaz wyleci to sprężarka się nie włączy tak samo z hamulcami klocki i tarcze wydarte do połowy ale trzeba wymieniać na nowe bo to bezpieczeństwo nawet tarcz ze szrotu nie wolno zakładać chociaż to kawałek blachy bo bezpieczeństwo tak więc nie dajmy się ogłupić.
|
matand
|
|
|
|
Thomy20
|
|
dobra regenerowane klocki czy tarcze ze szrotu to taki extremalny przykład ale chodzi mi o to że serwisy ASO wymieniają klocki, tarcze na nowe nawet jeśli są zużyte do połowy bo mają z tego kasę a klientowi wmawiają że to dla bezpieczeństwa np. koledze wymienili klocki po 20tys.km a jeździł spokojnie głównie po trasie więc klocki zużył może w 15%
|
matand
|
|
Ale to co on? Zgodził się na to? Bo nie wierze że tak po prostu na siłe zrobili mu podczas kontroli.
A jak se kazał to sam jest fra*jer.
Ale jak mu zmienili tak ot w ramach gwarancji to nic tylko sie cieszyć, wtedy to kasy z tego nie mają.
Ja tam aso też nie popieram bo mając auto na gwarancji, to masz je pod warunkiem że jezdzisz na płatne przeglądy za kilka dobrych stów . Czyli to tak jakbys wykupywał gwarancje. Po kilku latach gwarancja mija i uswiadamiasz sobie ze przez 5 lat dałes komus łącznie 3500zł. A za to już by można niejedną naprawe zrobic która wiadomo ze w nowym aucie nie wyskoczy wczesniej jak po gwarancji.
Ale na frajerach sie zarabia
 |
|