Autor |
"Serwis klimatyzacji " |
|
Thomy20
|
|
Ale to co on? Zgodził się na to? Bo nie wierze że tak po prostu na siłe zrobili mu podczas kontroli.
Auto przyjechało na przegląd i mechanik mu wymienił ponieważ stwierdził że są zużyte za które potem zapłacił i to nie mało normalna procedura miałem praktyki w ASO to widziałem że dobre klocki i tarcze wymieniali żeby był przerób
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-05-03 21:49:06
|
matand
|
|
A dzwoniłbym po ioioio choć ich nie trawie.
Był na przeglądzie co nie równa sie naprawa. Tak wiec zrobili mu na sile. jak na sile to niech se sami zaplacą.
 |
|
|
Neptas
|
|
|
|
andrzejpan
|
OJCIEC
|
|
|
|
Thomy20
|
|
Jakktoś hamuje ze 150 km/h w trasie i kierownica drga tak, że wypada z rąk, to tarcze i klocki kwalifikują się do wymiany, pomimo że nie są dojechane do blachy
Ja bym ich nie wymieniał rzadko jeżdżę 150km/h a jak już jadę to nie hamuje więc by mi to nie przeszkadzało.
|
andrzejpan
|
OJCIEC
|
|
Tomek ja kiedyś też myślałem podobnie jak ty (podobnie ale nie aż tak skrajnie druciarsko jak ty). Ty musisz być kawalerem mieszkającym z rodzicami a samochodem jeździć 5 tyś km rocznie.
Jakbyś miał partnerkę i musiała by jeździć twoim autem to też byś tak DZIADOWAŁ? Bo najważniejsze to nie dać zarobić firmom, producentom, mechanikom. Bo to spisek a ciemny lud kupuje każdy kit, przecież można kupić garść opasek zaciskowych (trytytek) i taśmę i parę kilo drutu. Filtr kabinowy który kosztuje 20 pln czy filtr powietrza można regenerować (wydmuchać sprężonym powietrzem). Ona może sie nie zabije, a ty zaoszczędzisz bo założysz tarcze ze szrotu. Albo jakbyście mieli dziecko to dalej byś tak DZIADOWAŁ? Jak ty tą swoją astrę tak naprawiasz przez kilka lat to ona cała nadaje się do wymiany.
Może kiedyś zmienisz swoje myślenie, ale musi ci stulejka pęknąć. ALBO:
jesteś troll
|
Thomy20
|
|
To jest tak że filtr powietrza 20zł filtr kabinowy 30zł takich elementów jest wiele na których można zaoszczędzić. Jeżeli filtry wytrzepie wystarczają na 2 razy dłużej, klocki hamulcowe przeciągam z wymianą aż blacha trze, tłumik mogę załatać i przeciągnę wymianę nawet do roku, filtry LPG też można przeciągnąć z wymianą i tak z każdą rzeczą. I takimi małymi kroczkami jestem w stanie rocznie zaoszczędzić kilkaset złotych.
|
Neptas
|
|
|
|
Thomy20
|
|
Ja mam 100KM tak więc 150km/h polece spokojnie tylko że nie ma gdzie się tyle rozpędzić a jak jadę autostradą to jadę max 110km/h bo jadąc szybciej dużo pali
|
Neptas
|
|
|