FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 11128 razy ¬

ROZRYWKA | Motoryzacja
Serwis klimatyzacji  
[powiadom znajomego]    
Autor "Serwis klimatyzacji "   

playman
 Wysłana - 4 maj 2016 17:49      [zgłoszenie naruszenia]

Tomy, jak myślisz ile Ci pali ta Twoja Astra przy 100 km/h?

20.05.2006 - 01.04.2019 [*]

Znawca -

Psycho93M
 Wysłana - 4 maj 2016 18:21      [zgłoszenie naruszenia]

dlatego stosuje się downsizing czyli małe pojemności np. 1.2. 1.4 silniki 3 cylindrowe po to żeby mniej paliły

te silniki tylko teoretycznie mniej palą, czyli na testach w laboratorium, w normalnym ruchu często okazuje się, że wcale nie są takie ekonomiczne

[http://www.w201w124.com/forum/] - zapraszam

Thomy20
 Wysłana - 4 maj 2016 19:56      [zgłoszenie naruszenia]

Playman myślę że przy prędkości 100km/h może palić mi ok 6 litrów LPG na setkę. Co do downsizing to jak by się jeździło spokojnie to taki silnik 1.4 doładowaną spali mało bo ma wyższą sprawność niż silnik wolnossący ale jak się ma 160KM to się zapyerdala i wtedy zdziwienie że silnik pali dużo więcej niż podają w katalogach

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

matand
 Wysłana - 4 maj 2016 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

6 litrów LPG. Ni ma szans.

Benzyny z 8 litrów a gazu z 9,3 przy tej jezdzie. A predzej bym skłaniał się że gazu 11 litrów a benzyny 9,5

Jest jeszcze cos takiego jak dobór optymalny. mały silnik nie bedzie ekonomiczny i nie bedzie jechał. Moja ma corse 1.0 to wiem ja to jedzie a pali 5,5 -6 litrów normalnie jeżdżąc.

W drugą strone to samo. 300 KM kolegi w focusie tez nie jest ekonomiczne bo to w drugą stronę za dużo. Iautko full opcja, fajne ale ma lpg na dwoch reduktorach a i tak pali ~20 litrów gazu

Zmieniony przez - matand w dniu 2016-05-04 20:42:38

Gdy puścisz 3-4 utworki nieznane, ludzie uciekają na małą salę...
wszyscy mówia nie nie, ja nie słucham disco-polo,
a znają słowa. Ja sie pytam skąd?

Thomy20
 Wysłana - 4 maj 2016 21:02      [zgłoszenie naruszenia]

Jest jeszcze cos takiego jak dobór optymalny. mały silnik nie bedzie ekonomiczny i nie bedzie jechał. Moja ma corse 1.0 to wiem ja to jedzie a pali 5,5 -6 litrów normalnie jeżdżąc.

W drugą strone to samo. 300 KM kolegi w focusie tez nie jest ekonomiczne bo to w drugą stronę za dużo. Iautko full opcja, fajne ale ma lpg na dwoch reduktorach a i tak pali ~20 litrów gazu

Więc sam doszedłeś do wniosku że litrowa Corsa pali 6 litrów a 300-konny Fokus 20 litrów LPG jest różnica w mocy silnika oraz w spalaniu.

Co do spalania Astry to średnio pali 8 litrów LPG w mieście do 9 ale jak bym jechał tylko trasa przez 1000km i ustawił na tempomacie 100km/h bez przyspieszeń i hamowań to wtedy wynik może wyjść 5-6 litrów LPG. Przy 100km/h silnik benzynowy ma chwilowe spalanie ok 3 litrów więc średnio wychodzi ok 5-6 litrów

matand
 Wysłana - 4 maj 2016 21:22      [zgłoszenie naruszenia]

Wiem że tak ze spalaniem w astrze nie jest choc miałe taką w dizlu.
Hm jak ja jade od górki na luzie albo na biegu bez gazu to chwilowe spalanie mam pół litra.

Zgodze sie ze może do 7 litrów benzyny zejdiesz przy 100 km/h ale nie mniej.

Gdy puścisz 3-4 utworki nieznane, ludzie uciekają na małą salę...
wszyscy mówia nie nie, ja nie słucham disco-polo,
a znają słowa. Ja sie pytam skąd?

Neptas
 Wysłana - 4 maj 2016 23:23      [zgłoszenie naruszenia]

Miałem Lanosa 1,6 benzynę. W trasie przy 100 km/h palił 7-7,5 litra. Astra spali tyle samo, w zależności od kondycji silnika +/- pewnie okolice pół litra.

Jak ja robiłem nim trasy, to kotłował 10 litrów na setkę. Obecne auto pali mi 6-6,5 litra. Który silnik jest tańszy w eksploatacji, mniejszy czy większy?

Znawca -

Thomy20
 Wysłana - 21 maj 2016 17:39       [zgłoszenie naruszenia]

w Toledo mam 1.6 105km, ale wolałbym 1.8, większy silnik ma mniejsze obroty przy tej samej prędkości

Jeżeli są 2 silniki jeden większy drugi mniejszy i mają te same obroty to przy większym silniku tłoki mają większą prędkość liniową i stawia większy opór.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 5 stron.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Serwis klimatyzacji

Strony: 1 2 3 4 5