Witam. Około 6 tygodni temu miałem trójkostkowe złamanie goleni prawej. Miałem operację i wstawili mi 10 śrub do nogi. Przez pierwsze 20 dni miałem stosować lek Fraxiparine - hamuje krzepnięcie krwi. Jednak dopiero dzisiaj zauważyłem w mojej karcie zdrowia, że miałem ten lek stosować 20 dni, a nie 10 - tak jak stosowałem. A stosowałem go 10 dni ponieważ po wyjściu ze szpitala poszedłem do apteki, dałem receptę i dostałem 10 strzykawek i myślałem, że to tyle ma być i koniec. Zastrzyki po 0,6 ml. Widzę jednak, że jeśli trzymam nogę dłużej skierowaną w dół to nieco sinieje. Czy to może być powodem, że nie używałem leku przez cały wskazany czas? I czy mogę jeszcze teraz ewentualnie dokupić te 10 strzykawek i użyć przez 10 dni? Operację usunięcia śruby mam za miesiąc (takie terminy...), więc na spokojnie bym zdążył przed operacją. Proszę o odpowiedź kogoś kto się na tym zna i wie czy mi to nie zaszkodzi jeśli bym teraz jeszcze zaczął używać Fraxiparine. Z góry dziękuję :)
Niestety przez moją nieuwagę stosowałem lek przez 10 dni, a nie 20 jak zalecał lekarz. Dlatego chciałem wiedzieć czy warto teraz to nadrabiać czy już dać sobie spokój? Myślałem, że ta sina noga może być właśnie objawem zbyt krótkiego stosowania leku.