Autor |
"Skargi i zażalenia" |
|
Ciastko13
|
|
Kurczę Panowie naprawdę insomnia to kozacka społeczność :) Na was zawsze można liczyć :)
Co do kontaktu z samym sprawcą - to nadal bez żadnego kontaktu...
To że zlewa mnie to norma, ale że zlewa swoich ludzi z forum, gdzie jest aktywny to już żenada... |
 |
|
|
adinos
|
|
|
|
Kozakov
|
1947
|
|
z taka kwota to nawet psiarnia sie tym nie zainteresuje
|
|
leon10528
|
|
no ale sprawiedliwość jakaś musi być,teraz to chyba każdy będzie mógł wychvjac kogos na 80zł bo psiarnia się tym nie zajmie.
Czyli wychodzi na to że w polsce każdy drobny zjodziejaszek może być bezkarny
|
INSOMNIA
|
|
Kwota w tym przypadku nie jest istotna, tak byłoby przy przywłaszczeniu, tutaj moim zdaniem mamy do czynienia z oszustwem- wyłudzeniem- czyli art. 286 kk.
Zresztą przy przywłaszczeniu też te 80 zł "jest ważne", tutaj jest tylko kwestia tego czy fakt kradzieży uznamy za wykroczenie (do 250 zł) czy za przestępstwo (powyżej 250 zł). Wcale nie jest tak, że ustawodawca uznał, że "jak kradnie do 250 zł to nic się nie dzieje". Po prostu inaczej kwalifikuje się czyn, ale to nie znaczy że można to robić bezkarnie.
Zmieniony przez - PITTT w dniu 2010-05-04 17:28:29 |
 |
|
|
Kozakov
|
1947
|
| Wysłana - 4 maj 2010 17:38 Usunięta przez Skarbowy za naruszenie Pkt1 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
Skarbowy
|
|
Bez takich propozycji.
|
Street90
|
|
|
|
leon10528
|
|
jakby miał stary numer to by powiedziało że nue ma takiego numeru albo cos a jesli syganał jest to musi nie odbierać
|
INSOMNIA
|
|
Dziekuję pewnym uzytkownikom za pewne informacje
Azda loguje się, korzysta z gg i poczty z tego co mi wiadomo. Dziwni mnie więc jego zachowanie. |
 |
|