Poszukuję informacji na temat zatrudnienia pracowników w sklepie (budce) monopolowym.
Będę niezmiernie wdzięczny za informacje na temat:
1. Jakie są koszty zatrudnienia pracownika sklepu monopolowego (netto lub brutto). Konkretniej budki z alkoholem.
Biorąc pod uwagę, że od takiego pracownika należy wymagać jedynie podstawowych cech takich jak komunikatywność, umiejętność dodawania i podstawowe poczucie odpowiedzialności za wykonywanie swoich obowiązków, celuje w minimalną płacę dla pracowników zatrudnionych w systemie 3 lub 4 zmianowym.
2. Czy lepiej się umawiać na płace za godziny czy na stałą płacę miesięczną?
3. Jaka jest najkorzystniejsza forma umowy do zawarcia z takim pracownikiem? Czy umowa o dzieło to dobre rozwiązanie i wchodzi w grę?
Seba5700 - nie imputuj mi stwierdzeń. Tylko umowa. Nie chcę zatrudniać nikogo na siłę - jeżeli warunki nie są odpowiednie, to się nie zgłosi. Dlatego szukam odpowiedzi na pytanie - jaka płaca jest ok.
Niestety nie stać mnie na zatrudnienie ludzi na etat. Może kiedyś...
Marian - czytałeś jakie sa wymogi? umiejętność dodawania + komunikatywność starczająca na podanie klientowi towaru - płaca jest odpowiedzią na kwalifikacje i wykonywana pracę. Wymagania są minimalne, więc jaką płacę sobie wyobrażasz za taką pracę?
Proszę o konstruktywne wypowiedzi ludzi mających do czynienia z biznesem. Pozwólcie mi wierzyć, że proszę o radę ludzi dorosłych :]
Zmieniony przez - Rachciach w dniu 2014-06-30 13:30:51
Jeszcze raz - system zmianowy oznacza, że ludzie pracują max 6h dziennie. Chciałbym zatrudnić 5 osób, które mogłyby sobie rotować swobodnie jak komu wygodnie.
To nie jest praca marzeń. To dodatkowe dorobienie do domowego budżetu.
"Proszę o konstruktywne wypowiedzi ludzi mających do czynienia z biznesem. "
prosimy o zadawanie pytań przez ludzi posiadających
podstawową wiedzę: o płacy minimalnej,wynikających
z tejże wymagań ubezpieczeniowych,rynku pracy na którym operują.
ps.w zeszłym miesiącu poszukiwałem do pracy w Warszawie:elektryka,tynkarza,glazurnika,
sprzątaczki,dozorcy dlatego życzyłem powodzenia w poszukiwaniach
za płacę minimalną.
Nie rozumiem, skąd ta frustracja w waszych wypowiedziach?
Pomińmy temat "płaca minimalna" bo działa na wszystkich jak czerwona płachta. Szukam info, info ile zarabiają sprzedawcy w monopolu.
Marian - Tynkarz, glazurnik itp. to zawody rzemiślnicze w których musisz mieć wiedzę i doświadczenie - to jest w cenie. Ale sprzedawca w budce z piwem? ile byś zapłacił takiemu pracownikowi? 5k brutto na full etat?
"sprzątaczki,dozorcy dlatego życzyłem powodzenia w poszukiwaniach
za płacę minimalną. "
panimajesz?
dozorca>sprzedawca?
napisz po ludzku:chcę zatrudnić w Warszawie
sprzedawcę na czarno.ILE muszę zapłacić
i dlaczego tak dużo?
Przeciez sklep 24hx365dni w roku / 5 pracownikow to wychodzi 1752h na pracownika rocznie, wiec caly etat, a nie jakies dorabianie ochlapow po godzinach.
Zmieniony przez - seba5700 w dniu 2014-06-30 14:00:16