FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 15007 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
Sklep monopolowy 24h - koszty zatrudnienia pracownika 
[powiadom znajomego]    
Autor "Sklep monopolowy 24h - koszty zatrudnienia pracownika"   

Rachciach
 Wysłana - 2 lipiec 2014 16:45      [zgłoszenie naruszenia]

Sweet69 - Rozumiem taką sytuację, jeżeli dla kogoś jest to główne źródło zajęcia i przychodu. Ja traktuje to jako biznes samobieżny w dobrej lokalizacji, więc z założenia nie będę tam siedzieć, a jedynie nadzorować. Na wałki są różne sposoby kontrolowania i takie sytuacje też biorę pod uwagę.

Jeżeli punkty handlowe byłyby niskoopłacalne, to wszędzie mielibyśmy do czynienia tylko z właścicielem za ladą - a tak jednak nie jest, zwłaszcza w większych miastach.

Rinokot - Tak. Ale jak dla mnie to może być to nawet twój łeb.

Trique
 Wysłana - 2 lipiec 2014 19:17      [zgłoszenie naruszenia]

Rinokot ma lepszy biznes, nie jakieś tam monopolowe

Zmieniony przez - Trique w dniu 2014-07-02 19:19:36

Zmieniony przez - Trique w dniu 2014-07-02 19:20:01

Nowy samochod, to nim sąsiad jedzie.
Widzę zatem że chvjowi się wiedzie.

Rachciach
 Wysłana - 2 lipiec 2014 22:14      [zgłoszenie naruszenia]

Trique - akurat buda z lodami, zwlaszcza w turystycznej miejscowce to zyla zlota. Kij z tym, ze to syf z proszku. Kosztuje piataka wiec wasate janusze zreja tego opor bo na to ich stac. Nie ma znaczenia dobre czy slabe. Jest popyt jest podaz :)

Zmieniony przez - Rachciach w dniu 2014-07-02 22:14:52

INSOMNIA
 Wysłana - 3 lipiec 2014 07:54      [zgłoszenie naruszenia]

Raz w zyciu widzialem sklep z alkoholem sprzedawanym przez okienko. Bylo to 6 lat temu na insozlocie w Katowicach. Skoro celujesz w rozpijanie juz pijanej patologicznej klienteli, to to przestaje mnie dziwic ze takie traktowanie pracownika wydaje Ci sie normalne. Rownie dobrze mozna dyskutowac z handlarzem heroina. Ja placilem pracownikom uczciwe stawki, nie pozbawiajac ludzi swiadczen na starosc. Zatrudnialem tylu na ile mnie bylo stac, niejednokrotnie pracujac za wspolnikiem po 300h. IMHO jak sie nie ma pomyslu na prosperujacy biznes to sie idzie do uczciwej pracy, a nie kombinuje jak tu oszwabic panstwo czy pracownika.

Musze zacytowac klasyka

#ludziegowna

Rachciach
 Wysłana - 3 lipiec 2014 09:59      [zgłoszenie naruszenia]

To w takim razie mało widziałeś. Twoje opinie i osądy też stały się dla mnie i w temacie który założyłem - MAŁO ZNACZĄCE - przez tendencyjne podejście do tematu.
Pozdrawiam i nie pisz więcej.

INSOMNIA
 Wysłana - 3 lipiec 2014 11:08      [zgłoszenie naruszenia]

Bede pisal tam gdzie mi sie podoba.

Rachciach
 Wysłana - 3 lipiec 2014 11:13      [zgłoszenie naruszenia]

No widzę, że lubisz się popisywać :]

INSOMNIA
 Wysłana - 3 lipiec 2014 11:17      [zgłoszenie naruszenia]

Nie. Poprostu uwazam, ze nie o takie Pomorze walczyl dziadek Tuska. Za Odra takie kombinacje sa nie do pomyslenia. Slusznie, ze rowniez u nas zaczyna sie to pietnowac.

Zmieniony przez - seba5700 w dniu 2014-07-03 11:18:34

Rachciach
 Wysłana - 3 lipiec 2014 11:23      [zgłoszenie naruszenia]

Ale ja nie rozumiem, coś ty się tak tych kombinacji uczepił. Czytaj ze zrozumieniem i przestań bredzić.Wyjaśniliśmy sobie już dawno temu, jak wygląda sytuacja.
Nadal oczekuje na opinie, jaka kwota wynagrodzenia dla pracownika sklepu monopolowego jest odpowiednia.

INSOMNIA
 Wysłana - 3 lipiec 2014 11:35      [zgłoszenie naruszenia]

Przejdz sie do stosownego urzedu i zapytaj czy zatrudnianie szeregu pracownikow na umowe o dzielo, w wymiarze pelnego etetu, w stalym miejscu wykonywania pracy, gdy praca ma charakter ciagly, jest kombinacja czy nie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 8 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Sklep monopolowy 24h - koszty zatrudnienia pracownika

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8