Autor |
"Sklep monopolowy 24h - koszty zatrudnienia pracownika" |
|
Cassia87
|
|
Jak Cię nie stać na zatrudnianie kogoś na normalną umowę, to znaczy, że się nei znasz na biznesie, skoro nie umiesz wygenerować zysku - proste :P |
 |
|
|
Thomy20
|
|
On się dobrze zna na biznesie dlatego chce zatrudniać na umowy śmieciowe i płacić stawki głodowe żeby dla niego kasa była spora.
|
TOnick
|
|
Koleś tworzy dodatkowe miejsce pracy , którego wcześniej nie było a Wy po nim jedziecie...Czy ktoś Was zmusza do pracy tam? Nie chcesz pracować u niego za 5 zł to załóż własny biznes i płać wszystkim po 5000 złotych tylko za to, że się pojawią w pracy. Dla kogoś 1500 to może być gówno a komuś innemu może uratować życie (np będzie miał na czynsz i uchroni go to przed eksmisją).
|
Thomy20
|
|
A sam byś chciał robić na umowę śmieciową za śmieszną stawkę widząc jak twój pracodawca się rozbija autem za 200tys.zł ??
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2014-07-22 16:49:18
|
TOnick
|
|
To zależy w jakiej byłbym sytuacji -nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jak uważasz, że za niska stawka to po prostu nie zatrudniasz się -proste!
A skoro mój szef bujałby się furą za 200 tys. złotych to jak tak łatwo założyć działalność gosp i dymać pracowników na 200 tys to czemu nie spróbujesz sam tylko narzekasz na warunki, które proponuje?
PS. I nie chodzi o to, że uważam, że płace w Polsce są na odpowiednim poziomie -bo są zdecydowanie za niskie. Natomiast nie za bardzo rozumiem takie podejście hejtujące na kogoś kto tworzy nowe miesjce pracy (jakie by nie było).
pozdr
Zmieniony przez - TOnick w dniu 2014-07-23 09:58:29
|
Merlin666
|
|
ja zupełnie nie rozumiem hejtu na typa, przeciez po nikogo nie przyjdzie gestapo i nie bedzie kazalo mu zapjerdalac w budce z alkoholami. Kazdy swoj rozum ma i jesli stwierdzi ze warunki mu odpowiadaja to ok.
Druga strona medalu, wez pod uwage powiedzienie "jaka placa taka praca" przyjdzie ci studenciak jeden z drugim i albo mu sie znudzi po chwili albo nie bedzie go 3 dni, dzwoniąc dnia 4tego i tłumaczac sie zwrotem popularnym wsrod "młodych, zdolnych, z wielkich ośrodków", że "pochłoneło mnie melo". Takich przykładow potencjalnych pracownikow, jak sam sie dobrze zastanowisz, jest duzo, duzo wiecej.
No i najwazniejsze: "PLAC KURVVA NA CZAS", nic tak nie deprymuje jak spozniajaca sie licha wypłata w chvjowej robocie. pozdrawiam
Zmieniony przez - Merlin666 w dniu 2014-07-23 19:35:24
Która nie chce myśleć według wzoru |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Tak wogóle do sprzedawania gorzoły nie jest potrzebny tytuł magistra inżyniera, wysokie kwalifikacji, znajomość 2 języków obcych oraz 10 letnie doświadczenie więc za taką pracę nie należy się spodziewać kokosów bo sprzedawać gorzołę może każdy który umie dodawać więc jeśli nie są potrzebne wysokie kwalifikacje tylko podstawowa wiedza tak więc kasa będzie raczej coś koło najniższej krajowej.
|
Kubek89
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
Na takich ludzi powinien byc prokurator, a nie ZUSy. Zeruje taki na niewiedzy ludzi biednych, badz uposledzonych, a w momencie, w ktorym nie sa juz w stanie pracowac, srodki utrzymania musi zapewnic im panstwo, wiec idzie to z naszej kieszeni. Mu sie wydaje, ze prowadzi biznes, a caly pomtsl na biznes-przewaga rynkowa to nie placic ZUS, pisac fikcyjne umowy o dzielo- tzn zrzucic utrzymanie emerytalne swojego pracownika na karb nas. Dla mnie taki czlowiek nie rozni sie niczym od zlodzieja. |
 |
|
|
Lynn66666
|
|
ciekawe czy już kogoś znalazł
|