Autor |
"Sklep monopolowy 24h - koszty zatrudnienia pracownika" |
|
Sweet69
|
|
jak bida w kraju to kandydatów na jedno miejsce jest jak na "medycynę" |
 |
|
|
Rinokot
|
|
ciekawe czy już kogoś znalazł
Tak,ale hójowo płaci.
Wracam do lodów.
Zmieniony przez - Rinokot w dniu 2014-07-24 13:54:43
|
sosikhehe
|
|
"system zmianowy oznacza, że ludzie pracują max 6h dziennie" niekoniecznie, ale jeśli ktoś ma robić te 5 dni w tygodniu po 6h czyli 3/4 płacy minimalnej to wychodzi UWAGA CAŁE 930zł

jak słyszałem że w warszawce takie minimum to 2k na łape (mówię o mieście a nie 50km od ww)
jak już chcesz uderzać w studenciaków z umową zlecenie,to nie rób dziadostwa i daj te 11-12zł minimum, bo płacąc zusy wyszłoby cie więcej
czy ja wiem czy taka luźna praca, znam ludzi którzy po miesiącu rezygnowali (nie zdziw się bo pewnie bedziesz miał tak samo), odbiór towaru wyłożenie na półki, sprzątanie itp. użeranie się z ludźmi po pierwsze, w gimbazie robiłem w wakacje przez dwa miechy i powiedziałem nigdy więcej nieraz spoko było kulturka,śmiesznie. Ale przyjdzie ci taka kvrwa umysłowa i spyerdoli cały dzień. Więc jak chcesz komuś płacić 8zł/h na śmieciowej to GOOD LUCK! będziesz miał większą rotacje pracowników niż sasha grey chvjów w gębie
aha pracownik musi się znać na obsłudze kasy i mieć książeczkę sanepidowską
p.s. praga północ to taka wiocha że jakby przenieść to na łąki karczewa nie było by różnicy
ja *******e żeby nie było gdzie piwa kupić po 22... tylko właśnie takie okienko w podziemiach jeszcze trzeba było dać zgodny hajs i brak płacenia kartą NO
Zmieniony przez - sosikhehe w dniu 2014-07-24 15:26:59
|
|
WASKOT
|
|
Ja pyerdole , co Wy macie do tego gośćia . Facet chce zatrudnić ludzi na umowę zlecenie czy o dzieło - jeden *** , nie Wasza sprawa sami ruszcie dupy socjaliści co by chcieli w budzie z alkoholem zarabiać 5 k . Wy chyba sobie nie zdajecie sprawy , jakie są koszta zatrudnienia osób i prowadzenia biznesu w tym chorym kraju . Weźcie hejterzy się rozbiegnijcie i ***nijcie baranka o ścianę .
Autorze- w krk stawka za stanie w dzień to myślę że koło 10 zł/h w nocy 15/h netto.
Imho zatrudniaj tylko studentów na zlecenie .
Nie zapłacisz za nich ubezpieczenia , bo są ubezpieczeni na uczelni .
Dla nich będzie to opłacalne i dla Ciebie .
Nie zatrudniaj do takiej pracy ludzi na umowę o pracę ; renciści i studenci .
Pozdrawiam serdeczenie
I Życzę żeby biznes był dochodowy . |
 |
|
|
Lynn66666
|
|
|
|
runelord66
|
|
|
|
Pitrekkk
|
Laska
|
|
Wy chyba sobie nie zdajecie sprawy , jakie są koszta zatrudnienia osób i prowadzenia biznesu w tym chorym kraju .
Jak to jest ze w takich Niemczech prowadzenie "getrenków" się opłaca pomimo ze ceny alkoholu takie same jak u nas.
Koszty pracownicze(wypłaty), 3- 4 krotnie wyższe niż w naszym kraju, nie wspominając już o cenach za wynajem pow. handlowej.
Wytłumacz mi.
Jakie Oni mająulgi na prowadzenie tej działalności?. Chyba ze to wolontariat, aby Niemiec w póżnych godzinach wieczornych mógł sobie chlapnąć.
Polski przedsiębiorca jakby mógł i prawo go nie krepowało to najchętniej dalby z 5 zlotych na godzine, bez żadnych świadczen emerytalnych czy zdrowotnych(niech reszta sie na to zrzuca, czyli jak Seba).
A potem ludzie sie dziwią, że mlodzi wyjeżdzaja.
Wyjezdzaja, bo nie sa glupi żeby zapyerdalac na takich krwiopijców.
jeden *** , nie Wasza sprawa sami ruszcie dupy socjaliści co by chcieli w budzie z alkoholem zarabiać 5 k
Choć po takim wpisie nie spodziewam sie logicznej odpowiedzi!.
Zmieniony przez - Pitrekkk w dniu 2016-02-13 10:01:27
|
Thomy20
|
|
A potem ludzie sie dziwią, że mlodzi wyjeżdzaja.
Wyjezdzaja, bo nie sa glupi żeby zapyerdalac na takich krwiopijców
Najpierw się wyszkolą za państwowe pieniądze podatników nawet 2 fakultety a potem jadą do Angli na zmywak najpierw niech 10 lat odrobią w Polsce albo zapłacą za szkołę.
|
INSOMNIA
|
|
napisal wybitny astronauta o rodowodze bohaterow "czekajac na sobote" poginajacy w uyebanych łachach niemiecka mysla inzynieryjna dla nizin, napedzana pod-paliwem biedoty i wstydu |
 |
|
|
Thomy20
|
|
MXS i co to ma wspólnego z sytuacją polityczno-ekonomiczną naszego kraju że ludzie wykształceni za polskie pieniądze pracują dla obcokrajowców czy uważasz że to jest w porządku? jeżeli Polska wykładała pieniądze na edukację to niech w Polsce płacąc podatki odrobi te pieniądze i tu jest pies pogrzebany.