Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
Massgain
|
|
najlepsze sa soczewki jednodniowe, ale troche drogo wychodza. miesieczne sa ok, genralnie na 30 zalozen, wiec jak nie uzywasz ich w jakis dien to termin przydatnosci sie przedluza. zakldanie/zdejmowanie soczewek nie jest jakies bardzo trudne, 1szy tydzien jest ciezko (zajmowalo mi to nawet 20 minut lol, co chwile mi wypadaly). teraz kilka sekund. ogolnie goraco polecam soczewki, kup i sam zobacz.
|
WiemTo
|
|
Od¶wieżam bo pilne!
Dzi¶ byłem u okulistki(pierwszy raz) i okazało sie że:
OP -1,25
OL -1,0
czyli ogólnie krótkowidz i okulary.Ogólnie nie widzi mi sie nosić bryl,
więc jestem zdecydowany na soczewki kontaktowe z tym, że znów muszę z przytupem uderzyć do okulistki w celu ich dobrania.
Teraz pytanie.
Duża to wada bo, zapomniałem sie spytać?
I ile wyniesie roczny koszt użytkowania owych soczewek+płyn i gdzie najlepiej i najtaniej kupić(allegro, a je¶li tak to u kogo)?
Pozdrawiam
Zmieniony przez - WiemTo w dniu 2007-07-04 16:11:21
|
WiemTo
|
|
Czy nie ma tu żadnych soczewkowców?
|
el nino
|
|
Wg mnie za mała wada na soczewki, ale jak się upierasz...
jak pierwszy zakup to na pewno nie allegro, dajesz do optyka i tam wszystko masz załatwione.
Koszt, hmmm...u mnie wychodzi soczewki ł±cznie z płynem to gdzie¶, hm....koło 350zł na rok |
 |
|
|
renika
|
ARTYSTKA
|
|
el nino nawet od 0,5 można nosić. Własnie dobrze, że mała wada, bo wzrok może się minimalnie poprawić.
IdĽ do optyka/salonu gdzie naucz± Cię jak zakładać soczewki etc. Jak kupisz na allegro możesz mieć problem
|
butt3rfly
|
|
|
|
el nino
|
|
Renika - jak jakiemu¶ krótkowidzowi poprawi się wzrok do noszenia soczewek to zostanę księdzem.
butt3rfly - rzeczywi¶cie ten płyn bardzo tani jak na tak± ilo¶ć, ja kupuję 355ml za 50zł. |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
|
|
renika
|
ARTYSTKA
|
|
|
|
butt3rfly
|
|
Moj
za droga impreza by to byla gdybym miala kupic kolorowe soczewki ...
musialabym kupic dwie pary
jadna -3 i druga -3,5
a to troche drogo wychodzi..
|
Znawca -
 |
|