Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
butt3rfly
|
|
Rodzaj soczewek : miesięczne, przedłużonego noszenia
ale takie tanie?
|
Znawca -
 |
|
|
marcin-ek
|
|
nosze jakies soczewki Acuvue Oasys with hycraclear plus . Sa tao soczewki dwutygodniowe . Mam pytanie do was :
Czy moge nosic inne rodzaje soczewek np. miesięczne ? Bo te co napisałem , są drogie ... w salonie musze płacić 38 zł za 2 tygodniowe .
Drugie pytanie , chciałbym nosis soczewki tylko przez 5 dni w tygodniu , czyli mógłbym je nosic przez 3 tygodnie ? TZN w 1 tygodniu 5 dni , w drugim 5 dni i w 3 5 dni , czyli razem 15 dni noszenia . Może pytania głupie ale jestem ciekaw . Nie wiem czy je dobrze sformułowałem abyście wiedzieli o co chodzi , jak coś piszcie , to spróbuje sie jaśniej wyrazić . Dzięki z góry . |
Specjalista -
 |
|
|
Seewy
|
|
mozesz
musi sie zgadzac tylko rozmiar i 'korekta wzroku'
chyba ze nosisz tzw. twarde to wtedy problem bedzie
najlepiej wez opakowanie i pokaz ze takie nosisz ale chcesz zmienic
|
|
GRN
|
|
|
|
marcin-ek
|
|
|
|
fakenick
|
|
marcin-ek - soczewki ,ktore wymieniles sa dwutygodniowe ale spokojnie mozna nosic je przez miesiac, powiedzial to bardzo dobry okulista. Wypowiedz odnosnie tego modelu soczewek.
Co do drugiego pytania to podany termin np miesiac, 2 tygodnie, 3 miesiace liczy się od momentu otwarcia pudelka w ktorym znajduje sie soczewka, a nie noszenia. |
 |
|
|
GRN
|
|
|
|
marcin-ek
|
|
tez bym u niego kupował , ale jego aukcje i chyba wszystkiee soczewki tej marki są na średnice oka 14,2 mm , a ja mam 14 mm , do tego nie ma też mojego rozmiaru krzywizny , czyli 8,4 |
Specjalista -
 |
|
|
iwonka_87
|
|
na dwutygodniowe masz 8,4, a jak robisz jakieś miesięczne to dobierają Ci albo 8,5 albo 8,7.
|
|
marcin-ek
|
|
nie rozumiem tego ;] promien krzywizny ma niby zależeć od żywotności soczewki ? D |
Specjalista -
 |
|