Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
GRN
|
|
nie słuchaj jej
|
|
iwonka_87
|
|
nie ma do miesiecznych 8,4 i dobieraja najbardziej odpowiednią. 8,5 lub 8,7
|
|
marcin-ek
|
|
|
|
moloszek
|
|
Zapytaj się najlepiej lekarza- okulisty. On Ci udzieli szczegółowych informacji. Badanie można wychaczyć za free, więc nie narazi Cię to na koszty.
Ja używam soczewek firmy eyeye- bardzo tanie rozwiązanie i dobre :)
Wcześniej używałem O2 jednak cena jest nieporównywalnie większa
Za 6 sztuk eyeye płacę 60 zł - jedną parę noszę około 6 tygodni, do tego płyn eyeye 380 ml za 35 zł styka na pól roku. Wyliczając, koszty są niewielkie :)
O2 kosztują około 120 zł (mogę się mylić) jednak coś koło tego. Wiadomo, że lepiej przepuszczają powietrze, można je nosić dłużej. Jednak jak czuje, żę wyschła to ściągam i zapodaje sobie kropelki :) |
 |
|
|
Keycam
|
|
Jak ktoś chce 30 dniowe bez zdejmowania to polecam B&L Pure Vision.
Są rewelacyjne, a z tego co się orientowałem to tańsze od NIGHT & DAY.
One sa zrobione z innego materiału niż jednodniowki (co trzeba na noc zdejmowac) dlatego rano nie ma efektu zamglenia, czy przyklejania się do powieki etc.
Pozdrawiam |
 |
|
|
marcin-ek
|
|
|
|
The_End
|
|
Noszę o dwóch dni soczewki jednodniowe Focus Dailies i mam w związku z tym pytanie: czy na początku odczuwaliście pewien dyskomfort spowodowany noszeniem soczewek? ponieważ cały czas czuje, że mam cos w oku. Wydaje mi się że jest to kwestia przyzwyczajenia, ale mogę się mylić, więc jak było u was? |
 |
|
|
alex01
|
|
Przyzwyczaisz sie. Mi kiedys lekarz mowil ze to z powodu unerwienia oka czy cos takiego. Ze oko sie przyzwyczaja i te nerwy chyba sie znieczulaja w koncu czy cos takiego. Ale reki za to sobie nie dam uciac bo to bylo pare lat temu.
Ale w praktyce to po paru dniach sie przyzwyczaisz. Pozatym czujesz je caly czas bo caly czas o nich myslisz. To tez psychika :) |
 |
|
|
dzamnik
|
|
mam pytanko do osób doświadczonych w noszeniu soczewek.
słyszałem opinię że wcale często nie trzeba ściągać soczewek miesięcznych. wystarczy raz na jakiś czas żeby przeczyścic.
czy moze to mieć jakiś negatywny wpływ na gałkę oczną.
dzięki.znam nawet osobę która miesięczne nosi cały miesiąc i wcale to nie są day & night. |
 |
|
|
BennyLava
|
|
Nie słuchaj tego... Jakie by nie były itak trzeba co jakiś czas sciagac. Oko musi odpoczac. Soczewki, ktore mozna nosic w nocy czy te 3 i wiecej miesieczne to zadna rewelka. Ja tam wole co miesiac nowe (wkoncu latwo zgubic, zniszczyc). Noszenie soczewek dluzej niz pozwala ich termin to wielka głupota. Mozna potem miec problem zeby je sciagnac i mase problemow ze wzrokiem.
Zmieniony przez - BennyLava w dniu 2007-11-13 21:31:46